Matchrapport: Sverige vs. Storbritannien 7 – 31

Matchrapport: Sverige vs. Storbritannien 7 - 31, Loughborough University, UK

  

Sverige vs. Storbritannien

  

Sveriges fina spel mot Australien var som bortblåst i början av matchen, ett något spänt spel kunde varken anfalls eller försvarsmässigt stå upp mot ett tänt och aggressivt Storbritannien som stundtals spelade ut det svenska laget.



Britterna började direkt med ett långpass från Fred Boyle till Rod Bradley som lätt plockade ner den och sprintade iväg 50 yds ner till svensk 15:e yd linje innan svenskarna kunde stoppa honom. Men det svenska försvaret med defensive linjespelaren Olof Flemström i spetsen kunde dock hålla britterna till ett field goal försök som Pete Rodgers missade. Svenska anfallet skulle sedan försöka röra bollen men QB Anders Hermodsson kastade en interception och britterna fick tillbaka bollen.

Britterna tog sedan till marken för att röra sig framåt främst av RB Jermaine Allen och tog sig ner till svensk 12 yd linje innan Bradley återigen kunde fånga bollen, denna gång för en TD. Dock missade Rogers extrapoängen och ställningen var 6 - 0 när första kvarten gick mot sitt slut. Det brittiska försvaret spelade tufft och aggressivt, några gånger över gränsen vilket resulterade i flaggor men de kunde ändå röra sig ner mot svensk endzone och med 15 yds kvar kunde Allen springa in en TD. De gick då för en tvåpoängare som det svenska försvaret missade.


Sverige fick inte igång sitt anfall trots att Sebastian Thuné kom in som QB utan fick punta. Nästa drive fortsatte britterna sitt tunga springspel och avslutade driven med en QB sneak på tredje och kort som rann igenom hela 12 yds, för deras tredje TD för dagen, av Boyle. Kicker Rodgers hade inte en av sina bästa dagar men satte extrapoänget och ställningen var 19 - 0.


Svenska anfallet började sedan producera och efter en lång drive med nyckelspel, då bl a Simon Almgren tog en fin passning från Thuné, kunde Amat Jobe fånga bollen då den gick mellan händerna på ett par brittiska försvarare för en 25 yd TD. Kevin Kronov satte extrapoängen och ställningen var 19 - 7. Men britterna svarade snabbt och åter igen var det kombinationen Boyle-Bradley som stod för finliret då Bradley fångade en boll och löpte 50 yds ner till svensk endzone med mindre än två minuter kvar av halvleken. Sverige chansade djupt men lyckades inte ta sig ner och scora.


Sverige spelade upp sig under andra halvlek och visade ändå tendenser av det fina spelet man hade mot Australien. Nogor Jemide presenterade sig och hade ett 30 yd springspel, Fredrik Eklund gjorde en 15 yd reverse, Thuné och Jemide fortsatte att föra laget framåt ända till första yd linjen men där tog det stopp på fjärde försöket. Försvaret tvingade sen britterna till att punta, men Rogers fick ner den till svenska 2:a yd linjen. Bollen bytte sedan ägare ett par gången innan brittiska anfallet slutligen fick ner bollen i field goal range och provade på en spark från 39 yds som Rogers missade.


Dock skulle det inte dröja så länge innan man fick chansen för ytterligare ett field goal, denna gång missade britternas holder Boyle att få kontroll över bollen till en början men lyckades ändå sprinta iväg från det svenska försvaret för ytterligare en TD. Ställningen var nu 31 - 7 och för att vinna turneringen var man tvungna att konvertera en tvåpoängare. Men svenskarna repade mot och stoppade försöket.


I ett sista försök gick sedan Sverige för det djupa passet och jämna till siffrorna, men det ville sig inte för Sverige idag utan istället kunde britterna ta tillbaka bollen och de fick en chans att ta hem turneringen i matchens sista drive. Då klev Marlon Ahlm in i handlingen från safety positionen och plockade ner en interception för att fastställa slutresultatet till 31 - 7.


Sverige förlorade matchen men vann ändå turneringen Tri-nation. Nu väntar spel i Superserien innan det i höst är dags för årets sista Landskamp, den årliga finnkampen som detta år spelas i Stockholm.



Poänggörare:

Sverige:              Amat Jobe          25 yd pass (Kevin Kronov XP)              7 - 19


Storbritannien:     Rod Bradley        8 yd pass (Pete Rogers XP miss)          0 - 6

                          Jermaine Allen    15 yd run (2 point failed)                     0 - 12

                          Fred Boyle          12 yd run (Pete Rogers XP)                  0 - 19

                          Rod Bradley        50 yd pass (Pete Rogers XP miss)        7 - 25

                          Fred Boyle          12 yd run (2 point failed)                     7 - 31



Most Valuable Player:

Sverige:          Olof Flemström

Australien:      Fred Boyle



Förlust för Sverige, men vinst i tureneringen

Sverige förlorade matchen mot Storbritannien med 31-7, men vann ändå turneringen på poängskillnad.

Längre matchrapport kommer senare.


Studio Sverige 090725


Offensiv statistik från Swe - Aus.

Coach Leo Billgren, som den statistik nörd han är, har bidragit med lite offensiv statistik i frånvaron av officiella siffror.

Passing Team: 15/29 244 y, 2 TD, 2 INT
Rushing Team: 25 att, 226 y, 2TD
Fumble: 1-0

Passing Ind:
Sebastian Thuné: 9/12, 116 y, 1 TD, 1INT
Anders Hermodsson: 5/10, 127 y, 1 TD, 1 INT
Marlon Ahlm: 1/7, 1 y

Receiving Ind:
Christian Nielsen: 4 mot, 69 y, 1 TD
Fredrik Isaksson: 2 mot, 58 y
Kim Taalbi: 2 mot, 34 y
Fredrik Eklund: 2 mot, 30 y
Claes Lindskog: 2 mot, 20 y
Joakim Åhs: 1 mot, 18 y
Daniel Nässelqvist: 1 mot, 12 y, 1TD
Amat Jobe: 1 mot, 3 y

Rushing Ind:
Anders Hermodsson: 2 att, 66 y
Nogor Jemide: 7 att, 63 y
Sebastian Thuné: 3 att, 28 y
Christian Nielsen: 2 att, 27 y
Marlon Ahlm: 3 att, 20 y
Sepehr Mohammadi: 1 att, 14 y
Amat Jobe: 1 att, 5 y
Kim Taalbi: 3 att, 5 y
Joakim Åhs: 3 att, 2 y

Marlon och Sundberg filosoferar del 1o2

Del 1




Del 2


Game preview: Sverige vs. Storbritannien

Game preview: Sverige vs. Storbritannien, 25 juli kl 16.00 (GMT), Loughborough, UK

  

Sverige vs. Storbritannien

  

Efter en dags vila med enklare träning är det dags för en ny drabbning för det svenska laget, vinst i morgon och det blir vinst i turneringen. Detta är en liten förmatch inför EM nästa år då Storbritannien är kvalificerat för mästerskapet.

  



GB Lions som laget kallas har en seriös satsning inför EM där denna turnering är ett steg i ledet precis som för Sverige. De har varit på ett veckolångt läger här i Loughborough och de inledde turneringen med en förlust mot Australien med 20 - 3 tidigare i veckan. De är kvalificerade till EM nästa år samt besegrade Frankrike förra året i en rafflande match med 13 -6 efter en sen TD med mindre än fyra minuter kvar av matchen.

Lions spelar ett multiple formations anfall med en stjärn running back i Gareth Dauley som bl a gjorde första TD:n i mötet med Frankrike förra året. Defensivt spelar de en 4-3 front och sitter för det mesta i ett zonförsvar. Det är ett atletiskt lag med rutinerade spelare som har många landskamper på sin meritlista.


Sverige kommer att fortsätta sin game plan som de hade mot Australien, spela ett enkelt spel men aggressivt, sprida ut bollen på anfallet med både passningar och springspel till RB som såväl QB. Försvarsmässigt kommer blitzandet att fortsätta med en mix av att sitta i Zon och vänta på tillfället att plocka interceptions.


-"Det vi vill fortsätta att utveckla i denna matchen är det grundspel vi påbörjat, men även att eliminera da flaggor vi drog på oss förra matchen. Kan vi få denna progression på spelarna och coachningen har vi en stor chans att vinna matchen." säger HC Jan Jenmert inför matchen.


Sverige visade ett mycket moget spel trots det unga och orutinerade laget man kom hit med. Men det vi ser är verkligen framtiden för svensk amerikansk fotboll, orädda, tekniskt kunniga och de har en vilja att lära sig och spela amerikansk fotboll. Denna grund att bygga vidare på under det kommande året kan visa sig vara mycket viktigt då man under EM kommer att spela mot Tyskland och just Storbritannien.

Spelade matcher

Australien vs. Storbritannien                         21 juli             20 - 3

Sverige vs. Australien                                  23 juli             34 - 0


Kommande matcher

Storbritannien vs. Sverige                            25 juli             16.00 (GMT)


Preliminära starters Sverige

Offensiva:                                Defensiva:

OL      Olle Norberg                    DL      Olof Flemström

OL      Erik Ahlberg                    DL      Gustav Kierebinski

OL      Pablo Valenzuela              DL      Viktor Tunberg

OL      Mattias Lind                     LB      Lamin Saho

OL      Fabian Weldeborn            LB      Jimmy Apelskog

WR     Simon Almgren                LB      Joel Svensson

WR     Fredrik Isaksson              LB      Marcus Christensson

WR     Amat Jobe                       DB     Alexander Nilsson

WR     Fredrik Eklund                 DB     Joel Dalerstedt

RB      Noghor Jemide                DB     Jesper Gregersson

QB     Anders Hermodsson         DB     Peder Jungstedt

  

Skador

Ute: -

Tveksam: -

Trolig: -


Highlight SLL Sverige - Australien



Sverige vs. Australien

Matchrapport: Sverige vs. Australien 34 - 0 (27 - 0), i Loughborough University, UK

  

Sverige vs. Australien

  

Sverige dominerade Australien från första spelet till det sista i 34 - 0 segern. Det Australienska laget var både fysiskt större och mer rutinerat än det svenska, de hade även ett veckolångt läger och en vinst mot Storbritannien i benen men ett hungrigt Sverige var för dagen två strån vassare.



  

Det svenska försvaret satte standarden direkt med den defensiva linjens Gustav Kierebinski och Olof Flemström som gick hårt åt den australienske QB:n, Krierebinski hade för dagen flera fina tacklingar och två sacks. Men det australienska försvaret ville inte vara sämre och FS Brad Bennett satte stopp för de svenska passningarna. När det australienska anfallet åter fick chansen knep Alexander Nilsson bollen framför den australienske receivern och tog den hela vägen ner för TD. Extrapoängen sattes av Kevin Kronov och ställningen var 7 - 0 tidigt i första kvarten. Kronov gjorde på efterföljande kickoff en pooch kick och Jesper Gregersson tog bollen och Australien var i brygga.


Sverige gick sedan över till ett mer springbetonat anfall där QB Marlon Ahlm och RB Nogor Jemide varvade att föra bollen framåt men på fjärde försöket nära australiensk redzone tog det stopp. Peder Jungstedt svarade med ytterligare en interception för Sverige och nästa drive var det Lamin Saho's tur att plocka en int.


Hermodsson kom in som QB i andra kvarten och visade sin styrka på marken, svenska försvaret fortsatte spela grymt och gav bollen tillbaka efter en 3 och ut, när han scramblade 38 yds för Sveriges andra TD för dagen. Efter extrapoängen stod det 14 - 0 till Sverige. Hermodsson fortsatte att vara produktiv på marken och till sin hjälp hade han en stabil Kim Taalbi. Nu började även passpelet att komma igång när Hermodsson nådde Anders Onselius, tyvärr blev dock TD:n bortdömd, men någon drive senare nådde han Christian Nielsen som satte upp ett 20 yds springspel där Nogor Jemide kunde snurra upp det australienska försvaret och springa in Sveriges tredje TD för dagen. Extrapoängen blev blockad och ställningen var 20 - 0.


Svenska försvaret fortsatte att dominera och den australienska QB:n fick det hett om öronen när Viktor Tunberg sackade honom åter igen. Hermodsson fortsatte att passa, Claes Lindskog fångade boll men även australienske LB Joe Lim som tog en interception. Men när Sverige sen fick chansen igen levererade Hermodsson först en fin 30 yd passning till Fredrik Isaksson för att senare leverera en 25 yardare till Christian Nielsen som efter en grym överspringning av den australienske safetyn kunde dyka in i endzone för 27 - 0 till svenskarna i halvtid.


Andra halvlek bjöd på en lite annorlunda anfall från Australien som började passa mer, växlade formationer mellan trips, spread och no backs. Detta fungerade bättre men inte tillräckligt för att hota den svenska nollan. Sverige luftade sin tredje QB för dagen när Sebastian Thuné kom in och visade även han att han kunde springa med bollen efter en fin 20 y rush. Passpelet stagnerade lite till en början och den andra svenska interceptionen kom som ett brev på posten då Lim plockade sin andra i matchen. Australiens anfall fungerade lite bättre men de kom inte närmare än en djup passning mot endzone som Jesper Gregersson kunde slå bort.


Thuné började leverera bollar i luften till Isaksson och Nielsen, Joakim Åhs förde fram bollen på marken innan Daniel Nässelqvist letade sig hela vägen ner till endzone för att kvickt få den återkallad pga en flagga. Men Nässelqvist fick en ny chans lite senare och Thuné levererade ett 12 y pass för svensk 34 - 0 ledning, ett spel som sattes upp med en snygg 30 y screen till Taalbi.


Det blev en lite hetsig avslutning på matchen och en australienare blev utvisad. Men Sverige kunde behålla sitt lugn och kunde mycket välförtjänt vinna.


Nu väntar Storbritannien på lördag och en vinst där ger Sverige turneringssegern.


Poänggörare:

Sverige:          Alexander Nilsson             34 yds Int (Kevin Kronov XP)          7 - 0

                      Anders Hermodsson          38 yds Run (Kevin Kronov XP)         14 - 0

                      Nogor Jemide                   20 yds Run (Kevin Kronov XP blkd)  20 - 0

                      Christian Nielsen               25 yds Pass (Kevin Kronov XP)        27 - 0

                      Daniel Nässelqvist            12 yds Pass (Kevin Kronov XP)        34 - 0


Australien:      -


Most Valuable Player:

Sverige:          Anders Hermodsson

Australien:      Joe Lim



Highlight film kommer inom kort på: saffmediablogg.blogg.se


Game preview: Sverige vs. Australien, 23 juli kl 18.00 (GMT), Loughborough, UK

Game preview: Sverige vs. Australien, 23 juli kl 18.00 (GMT), Loughborough, UK

  

Sverige vs. Australien

  

Nygammal förbundskapten, delvis ny tränarstab och ung trupp, det är förutsättningarna för svenska landslaget i amerikansk fotboll när de åker till England för att möta Australien och Storbritannien i en trenationers turnering i Loughborough.


  


Denna trenationsturnering spelas mellan Australien, Storbritannien och Sverige. Första matchen har redan spelats och Australien drog det längsta strået med en 20 - 3 vinst mot britterna. Detta var Australiens första vinst mot ett europeiskt motstånd.


Sverige möter alltså Australien i första matchen idag och det blir lite av en final direkt efter Australiens vinst. Sverige ställer upp med ett av de yngsta landslagen man gjort på många år. Den nygamle förbundskaptenen Jan Jenmert, som var med och tog Sverige till VM brons 1999, har tagit över ansvaret från att tidigare varit förbundskapten för juniorlandslaget. Där tog han bl a Sverige till ett EM silver förra året och en sjätteplats i VM som spelades tidigare i år i Ohio, USA.


En ny generation QB:s kommer att leda anfallet med Anders Hermodsson och Marlon Alm, båda spelare i STU Northside Bulls, i spetsen och till sin hjälp har de några rutinerade spelare i RB Kim Taalbi, OL Erik Ahlberg och WR Fredrik Ekelund.


HC Jenmert har tagit med sig båda sina coordinatorer från Juniorlandslaget upp, Leo Billgren (numera QB coach) och Janne Björklund så vi kommer att få se liknande spel i som man tidigare använt sig av i juniorlandslaget.


Försvaret har genomgått en rejäl föryngring och saknar egentligen spelare med någon större rutin från tidigare år i landslaget, men detta kompletteras med ett aggressivt och blitzvänligt anfall som byggs runt en defensiv linje baserad på en tre-front med bl a Olof Flemström och Gustav Kierebinski.


Denna turnering är ett steg i de förberedelserna inför EM som spelas i Frankfurt, Tyskland, huvudstaden för amerikansk fotboll i Europa, nästa sommar. Denna turnering ger ett antal spelare chansen att visa upp sig och övertyga att just de ska med till Tyskland nästa år.Sverige är regerande mästare och har en hel del förberedelser planerade fram till mästerskapet.


-"Vi har via RF och Bosön fått en unik möjlighet att under höst, vinter och vår förbereda oss inför detta mästerskap. Vi kommer att ha träffa i princip varje månad för att bygga upp spelförståelse, fysik, lagkänsla och mentala aspekter. Ett upplägg vi gör för fösta gången med ett Seniorlandslag i Amerikansk fotboll i Sverige." säger HC Jan Jenmert.


Spelade matcher

Australien vs. Storbritannien                         21 juli             20 - 3


Dagens matcher

Sverige vs. Australien                                  23 juli             18.00 (GMT)


Kommande matcher

Storbritannien vs. Sverige                            25 juli             16.00 (GMT)


Preliminära starters Sverige

Offensiva:                                Defensiva:

OL      Olle Norberg                    DL      Olof Flemström

OL      Erik Ahlberg                    DL      Gustav Kierebinski

OL      Pablo Valenzuela              DL      Viktor Tunberg

OL      Mattias Lind                     LB      Lamin Saho

OL      Fabian Weldeborn            LB      Jimmy Apelskog

WR     Simon Almgren                LB      Joel Svensson

WR     Anders Onselius               LB      Marcus Christensson

WR     Amat Jobe                       DB     Alexander Nilsson

WR     Fredrik Eklund                 DB     Joel Dalerstedt

RB      Noghor Jemide                DB     Jesper Gregersson

QB     Marlon Ahlm                    DB     Peder Jungstedt

  

Skador

Ute: -

Tveksam: -

Trolig: -


Svenska landslaget träningsspelar mot Australien och UK.

Pressinformation från SAFF Media Productions

  

Svenska landslaget träningsspelar mot Australien och UK.

  

Sverige är regerande Europamästare i Amerikansk fotboll och nästa år är det dags att försvara titeln, i Tyskland och framför mot Tyskland som förlorade finalen mot Sverige 2005 med 16 - 7 den gången på svensk hemmaplan i Malmö.

  



Som ett led i förberedelserna kommer nye förbundskaptenen Jan Jenmert spela två träningsmatcher mot först Australien och sedan Storbritannien kommande helg. Under veckan har ett för-läger hållits i Tyresö där den nya staben och en hel del unga nya spelare har fått chansen att visa upp sig.

Denna trupp kommer senare att utgöra stommen för det lag som under vintern kommer att förberedas för det kommande EM-slutspel som avgörs i Frankfurt, Tyskland nästa sommar. De lag som är kvalificerade är Finland, Frankrike, Sverige, Storbritannien, Tyskland samt vinnaren av B-EM som spelar senare i sommar.


-"Det intressanta med denna trupp är att hela 58 % har tidigare deltagit i något av de junior och ungdomslandslag som jag har varit ansvarig för. En otrolig siffra om man ser på hur svårt det idag är att få unga talanger att fortsätta sitt idrottsutövande." säger HC Jan Jenmert.


Sverige avreser mot London från lägret i Tyresö torsdag morgon och spelar första matchen kl 18.00 (lokal tid, GMT) på Loughborough Universitys hemmaplan ca 15 mil norr om London. Laget kommer även att bo och träna på universitetet fram till matchen mot Storbritannien som spelas på lördag kl 16.00.


Följ laget inför och under dessa matcher på bloggen.

Följande spelare är uttagna till dessa två matcher:


Namn

Pos

Förening

Född

Joel Dalerstedt

DB

Stockholm Mean Machines

1984

Jesper Gregersson

DB

Djurgården AFF

1986

Alexander Nilsson

DB

Kristianstad C4 Lions

1987

Kevin Kronow

DB

Tyresö Royal Crowns

1987

Peder Jungstedt

DB

STU Northside Bulls

1988

Kenth Rydberg

DL

Tyresö Royal Crowns

1983

Gustav Kierebinski

DL

Stockholm Mean Machines

1987

Viktor Tunberg

DL

Stockholm Mean Machines

1988

Marco Gudding

DL

Jamtland Republicans

1989

Olof Flemström

DL

Carlstad Crusaders

1989

Kristjan Domander

DL

Jamtland Republicans

1989

Björn Boberg

LB

Djurgården AFF

1985

Jimmy Apelskog

LB

Tyresö Royal Crowns

1986

Lamin Saho

LB

Tyresö Royal Crowns

1986

Marcus Christensson

LB

Hvidovre stars 

1987

Hampus Wickström

LB

Jamtland Republicans

1988

Joel Svensson

LB

Carlstad Crusaders

1989

Erik Ahlberg

OL

Stockholm Mean Machines

1980

Mattias Lind

OL

Arlanda Jets

1980

Fabian Weldeborn

OL

Arlanda Jets

1983

Christoffer Nielsen

OL

Gefle Red Devils

1984

Pablo Valenzuela

OL

Tyresö Royal Crowns

1987

Björn Norlin

OL

Tyresö Royal Crowns

1988

Johan Wikander

OL

Uppsala 86:ers

1988

Olle Norberg

OL

Stockholm Mean Machines

1989

Rickard Viklund

OL

Carlstad Crusaders

1989

Remi Fritzell

OL

Eskilstuna Sharks

1989

Linus Hagvall

QB

Västerås Rodeers

1983

Marlon Ahlm

QB

STU Northside Bulls

1988

Sebastian Thuné

QB

Hvidovre stars 

1988

Anders Hermodsson

QB

STU Northside Bulls

1989

Kim Taalbi

RB

Stockholm Mean Machines

1978

Joakim Åhs

RB

Djurgården AFF

1982

Noghor Jemide

RB

Djurgården AFF

1984

Sepehr Mohammadi

RB

Uppsala 86:ers

1989

Anders Onselius

WR

STU Northside Bulls

1981

Magnus Lagerborn

WR

Arlanda Jets

1982

Fredrik Eklund

WR

Essen Assindia Cardinals

1983

Christian Nielsen

WR

Djurgården AFF

1986

Jesper Hermodsson

WR

STU Northside Bulls

1987

Daniel Nässelqvist

WR

Tyresö Royal Crowns

1988

Claes Lindskog

WR

Stockholm Mean Machines

1988

Simon Almgren

WR

STU Northside Bulls

1989

Amat Jobe

WR

Stockholm Mean Machines

1989

Fredrik Isaksson

WR

Carlstad Crusaders

1989


Highlight Sverige Tyskland 4/7-09


Matchrapport Sverige vs. Tyskland

Matchrapport: Sverige vs. Tyskland, 0 - 14, Fawcett Stadium, USA

  

Tyskland knep femteplatsen och blev bästa Europeiska lag

  

En femteplats stod på spel och kampen om vilket lag som skulle bli det bäst placerade laget i VM. Efter en jämn första halvlek gjorde att hoppet fanns kvar för en svensk vinst men i andra halvlek steppade både det tyska anfallet och försvaret upp och vart för svåra för Sverige. Nu slutade Sverige ändå på en sjätteplats, en placering som motsvarade den världsranking som laget gick in i turneringen med.



Första kvarten började med att båda lagen bytte boll, Tyskland provade en del olika formationer anfallsmässigt utan att riktigt hitta rätt mot ett aggressivt svenskt försvar och provade att ta sig fram genom både luften och på marken. Sverige var lite mer springbetonat och de passningar man försökte leverera gick för det mesta inte fram. Så lite typiskt var det på ett special team, en punt från Sverige, som Tysklands Nico Lester kunde returnera bollen hela vägen ner till svensk end zone med 29 sekunder kvar av kvarten efter missar i contain spelet.

Tyvärr drog sig det svenska laget på sig flera flaggor i den andra kvarten, sex mot Tysklands enda, och många var i kritiska lägen och på bra spel av Sverige vilket gjorde att laget inte kom igång med sitt anfall eller kunde få tyskarna av planen på försvaret. Dock höll man tätt bakåt efter fint spel av bl a DL Martin Sohlberg som stod för 1 sack och 5 tacklingar i matchen och Markus Westman som hade 12 tacklingar. Svenska anfallet hade fortsatt tungt mot den femmannafront tyskarna satte upp.


I andra halvlek stegrade dock Tyskland upp sitt tempo och kom igång med sitt springspel och planens gigant Randall Payne, med 145 yds för dagen, kunde kontrollera klockan. Detta gjorde att tredje kvarten snabbt var över efter långa drives och till slut kunde inte det svenska försvaret hålla mot längre. Efter 1:34 i sista kvarten letade ett RB pass från Robert Demers sig fram till Nico Lester som gjorde sin andra TD för dagen. Sverige höll sig borta från bestraffningar andra halvlek men saknade den aggressivitet de hade behövt för att kunna hota Tyskland anfallsmässigt. Försvaret gör en stabil och bra insats då de håller Tyskland till 6 poäng men de hade även behövt forcera mer turnovers och kunna hjälpa sitt anfall till bra field positions för att Sverige skulle vinna denna match.  


Båda lagens quarterbacks hade en tung dag, Tysklands Robert Demers och Jens Kriete var 5 av 13 för 66 yds och 1 TD medans svenske Fabian Söderberg var 6 av 24 för 87 yds och 1 interception.


Bäst i det svenska laget var på marken Hampus Hellermark med sina 54 yds och WR Sebastian Gauthier hade 104 yds.


I finalen i morgon möts USA och Kanada för att göra upp om vilket lag som kröns med det första J-VM guldet i amerikansk fotboll.  

  

Poänggörare:

Sverige:          -


Tyskland:        N. Lester                     58 yd punt ret  (B. Werner kick)          0-7

                      N. Lester                    28 yd pass      (B. Werner kick)          0-14


Most Valuable Player:

Sverige:          Sebastian Gauthier

Tyskland:        Nico Lester



Fullständig statistik finns på: http://www.sidearmstats.com/ifaf/football/game10/


Matchrapport

Återkommer med matchrapport senare ikväll efter presskonferenset etc..

Tung start för svenska anfallet

Tyskland har satt upp en femfront mot den svenska offensiva linjen och hållit springspelet i schack. Passningsspelet har inte riktikgt varit tajmat men svenska anfallet har ändå producerat mer än det Tyska.

Svenska försvaret spelar bra och hållit tyskarna till nästan inget organiserat anfallsspel förutom ett par längre gains. Enda poängen kom på en punt retur som borde blivit bortflaggad pga en tydlig holding.

Det som skjutit Sverige i sank är ett antal flaggor i kritiska lägen när man bl a tagit first down.

Heja Sverige.

Grymt laddad Sverige gör sig redo för Tyskland

Sverige gör sig nu redo för att möta Tyskland och avgöra vilken som är den bästa nationen i Europa och ta femte platsen i VM.

Det kommer blogguppdateringar i quarter och halvtid samt om något speciellt händer.

Stats finns på http://www.sidearmstats.com/ifaf/football/game10/

Stream finns på http://www.ezstream.com/broadcasts/index.cfm?fuseaction=usrbrd&broadcasterid=55993

Funkar bäst i Firefox eller google browser.

Starters o skador

Preliminära starters Sverige

Offensiva:                                Defensiva:

OL      Elias Gröön                      DL      Claes Unestål

OL      Jesper Johansson             DL      Elias Gröön

OL      Lukas Klang                    DL      Oskar Lavesson

OL      Love Plass                       LB      Ludwig Bauer

OL      Sebastian Johansson        LB      Filip Jönsson

WR     André Gustafsson             LB      Erik Rauge

WR     Damien Scannella            LB      Pontus Westman

WR     Kimie Svenningsson         DB     Markus Westman

WR     Sebastian Gauthier           DB     William James

RB      Hampus Hellermark         DB     Doctor Cassama

QB     Fabian Söderberg             DB     Ville Olsson

  

  

Skador

Ute:               WR     Filip Persson               Arm

Tveksam:       -

Trolig:            -

                    


Game preview: Sverige vs. Tyskland, 4 juli kl 16.00 (US ET)

Game preview: Sverige vs. Tyskland, 4 juli kl 16.00 (US ET), Fawcett Stadium, USA

  

Sverige vs. Tyskland

  

För andra gången i rad i stora mästerskap, J-EM förra året i Sevilla och nu J-VM i Canton, möts Sverige och Tyskland i en avgörande match om vilket lag som är bäst i Europa. Sverige laddade ur ordentligt mot Frankrike förra matchen medans Tyskland fick en lite enklare resa i sin storseger mot Nya Zeeland.



Finalen i Sevilla var en tuff fysisk match där slutligen Tyskland gick ur som segrare med 9 - 6, en match som satte sina spår i det svenska laget. Man hade då påbörjat en resa från 2006 då man placerade sig på en fjärdeplats på hemmaplan i Stockholm, för att två år senare vara uppe och nosa på toppen av Europeisk amerikansk fotboll. Nu har man möjligheten att ta klivet upp på översta platsen.


Tyskland är ett storväxt lag med ett snabbt och tungt springspel som bas, något som Sverige är lite ovana under detta mästerskap då man spelat mot Mexiko och Frankrike som mer levt på sin snabbhet så vi kan vänta oss en lite annorlunda matchbild denna match. Peter Springwald, tyska lagets head coach, kommer att spela enkelt men göra det bra säger han: -"Vi gillar grundläggande fotboll, hellre färre spel som vi kan utföra bra än komma hit med hundratals olika spel och formationer. Vi vill minimera misstag och turnovers."


Tysklands försvar baseras på en stark defensiv linje som leds av DT Bjorn Werner, rankad som tionde bästa DT i USA där han spelade Highschool football förra året och är signad av Boston College, samt Lukas Muller, 206 cm och 115 kg. Den defensiva linjen känns klart bättre än förra årets lag men man har tappat en del på LB och DB positionerna. Anfallet baseras på ett springspel lett av RB Randall Payne som fått ihop 153 yds på sina två matcher han spelat i VM.


Svenska laget har fortsatt sin träning och sitt upplägg som inför Frankrike matchen med ett kortare träningspass per dag med hög intensitet under de två dagar man haft spelfria. Försvaret spelade en enastående fotboll senaste matchen men det finns fortfarande ett par förbättringar som kan göras. Den defensiva linjen spelar en trefront som nu verkligen kommer att få bekänna färg mot de tunga tyskarna och linebackers måste komma upp snabbt på det tyska springspelet.


Anfallet har ännu inte nått sin normala standard utan måste höja sitt spel minst ett par snäpp inför matchen. Den offensiva linjen spelade dock upp sig rejält senast och lade grunden till det svenska springspelet som man måste få att fungera för att vinna.


Skadeläget har dock förbättrats för det svenska laget då alla, utom Filip Persson som bröt armen i första matchen, är tillbaka i spel.


Sverige gick in i turneringen rankade sexa i världen och har nu möjligheten att förbättra detta med en vinst för att klättra upp en placering och etablera sig som det bästa laget i Europa.


Semifinaler och Placeringsmatcher

Placeringsmatch:                   Tyskland vs. Nya Zeeland      52 - 7

Placeringsmatch:                   Sverige vs. Frankrike             24 - 14

Semifinal:                             Kanada vs. Japan                  38 - 35

Semifinal:                             USA vs. Mexiko                     55 - 0


Kommande matcher

Match om 7:e plats:               Frankrike vs. Nya Zeeland      4 juli     13.00 (US ET)

Match om 5:e plats:               Tyskland vs. Sverige              4 juli     16.00 (US ET)

Bronsmatch:                         Mexiko vs. Japan                   4 juli     19.00 (US ET)

Final:                                    USA vs. Kanada                     5 juli     13.00 (US ET)

Starters Sverige

Presenteras ca två timmar före matchstart.  

  

Skador

Ute:               WR     Filip Persson               Arm

Tveksam:       -

Trolig:            -


Live stream, Play-by-Play och Live stats finns på http://www.jwcfootball.com/


Videodagboken 30/6-09


Players committee

Alla spelare i J-VM har röstat fram två representanter till Players committee, dvs spelare som ska hjälpa IFAF att utveckla sporten samt komma med idéer och tyckanden från spelarnas sida. Tanken är att det ska bli fler och fler i denna kommitté i framtiden, men just nu är två spelare representerade:

Sveriges Filip Jönsson och USA:s Phillip Butterfield.

Highlight Sverige - Frankrike JVM 2009


Lite problem

Vi har för närvarande lite problem med vår videoediterare vimeo vilken inte konverterar de filmer vi lägger upp. Vi jobbar på detta och hoppas få upp produktionerna så snart som möjligt.

Heja Sverige

Foto Sverige vs. Frankrike


Matchrapport Sverige - Frankrike

Matchrapport: Sverige vs. Frankrike, 24 - 14, Fawcett Stadium, USA

  

Svenskt stål kontrollerade Frankrike

  

Ett revanschsuget Sverige ställdes mot Frankrike i placeringsmatchen som skulle avgöra vem som får spela matchen om femteplatsen.  Svenska laget hade denna dag en helt annan attityd och inställning än mot Mexiko några dagar tidigare och ledde i halvtid med 17 - 6 och kunde sen kontrollera matchen efter en tidig TD, slutresultatet skrevs till 24 - 14.



Försvaret fick börja på planen för Sverige efter avspark och Frankrike spelade en hyfsat fotboll men det svenska försvaret fick till slut stopp på anfallet och Frankrike tvingades punta bollen. Men en olycklig start på första anfallet för Sverige gav kalla kårar efter ryggraden och minnen från matchen mot Mexiko kom krypande efter att ett hårt pressande Frankrike lyckades sätta tryck på svenska QB:n Andreé Jenmert som fick iväg bollen men den hamnade rakt i famnen på defensive linjespelare Freedom Maitrel som tog den hela vägen till svensk endzone för ställningen 0 - 6. Extrapoängen misslyckades.


Sverige fick tillbaka bollen men tvingades punta omgående och under nästa drive började svenska försvaret visa vart skåpet skulle stå och tvingade Frankrike att även de punta. Fabian Söderberg kom in på QB positionen för Sverige och anfallet började nu producera, dock var svenskarna lite för heta och ett par flaggor gjorde att Sverige fick gå för ett field goal som kicker Mattias Kjellson satte för 3 - 6.


Nu visade Sverige att försvaret skulle dominera denna match, en interception av Henrik Örvell återgäldade den franska defensiva TD:n tidigare och löpte 42 yds för svensk TD och ställningen var 10- 6 efter lyckat extrapoäng. För redan nästa drive var LB Max Nyberg där och snappade upp en lös boll, sprang 51 yds, hela vägen ner till fransk endzone och ställningen var 17 - 6 efter lyckad extrapoäng. Nästa drive fortsatte försvaret med att få loss bollar och ytterligare en fumble recovery, denna gång av Pontus Westman, hade svenska anfallet bollen i bra läge med 29 sekunder kvar av halvleken. Tyvärr kunde inte Sverige förvalta detta, efter en fumble från QB Söderberg kunde fransmännen rulla ut klockan in till halvtid.


Sverige började med bollen i andra halvlek och kunde omgående i princip punktera matchen då Söderberg passade till WR Sebastian Gauthier för en 42 yd TD och ställningen var 24 - 6 till Sverige. Svenska försvaret fortsatte att briljera med fina försvarsspel av Martin Sohlberg (2 sacks, 5 tackl), Elias Gröön (1 sack), William James (9 tackl) och Pontus Westman (8 tackl). Anfallet spelade lugnt och metodiskt och bäst för dagen var RB Hampus Hellermark med 98 yds på marken och 14 i luften.


Frankrike fick i sista quartern en tröst TD av Thomas Ruiz innan Ville Olsson till slut punkterade matchen med en interception med 2:29 kvar.


Nu väntar Tyskland i matchen om femteplatsen, en repris på EM finalen förra året, den 4 juli.


Poänggörare:

Sverige:          M. Kjellson             37 yd FG                                                    3-6

                      H. Örvell                42 yd int         (M. Kjellson kick)                   10-6

                      M. Nyberg              51 yd fum rec  (M. Kjellson kick)                   17-6

                      S. Gauthier             42 yd pass      (M. Kjellson kick)                   24-6


Mexiko:           F. Maitrel               21 yd int         (N. Norca kick miss)              0-6

                      T. Ruiz                   3 yd run          (T. Ruiz 2 pt conv)                 24-14


Most Valuable Player:

Sverige:          Henrik Örvell

Frankrike:       Geoffrey Dieny



Fullständig statistik finns på: http://www.sidearmstats.com/ifaf/football/game6/


Matchrapport inom kort

Efter lite internetstrul på arenan är nu bloggen online, matchrapport kommer strax.

Starters och skaderapport

Preliminära starters Sverige

Offensiva:                                Defensiva:

OL      Elias Gröön                      DL      Claes Unestål

OL      Jesper Johansson             DL      Elias Gröön

OL      Lukas Klang                    DL      Joakim Öhrn

OL      Daniel Risberg                 LB      Ludwig Bauer

OL      Sebastian Johansson        LB      Filip Jönsson

WR     Oscar Bengtsson              LB      Henrik Örvell

WR     Damien Scannella            LB      Pontus Westman

WR     Kimie Svenningsson         DB     Adam Endler

WR     Sebastian Gauthier           DB     William James

RB      Hampus Hellermark         DB     Christian Pavlic

QB     Andreé Jenmert               DB     Ville Olsson

  

Skador

Ute:               WR     Filip Persson               Arm

                     OL      Adriano Labbate          Fot

Tveksam:       OL      Lukas Klang                Fot

                     OL      Theodor Andersson     Fot

                     WR     Sebastian Gauthier      Huvud

Trolig:            DL      Kardo Soransson         Förkylning

                     DB     Doctor Cassama          Förkylning



Följ VM på saffmediablogg.blogg.se


Live stream: http://www.ezstream.com/broadcasts/index.cfm?fuseaction=usrbrd&broadcasterid=55993

Play-by-Play och Live stats: http://www.sidearmstats.com/ifaf/football/game6/ 


Foto, besök hos Cleveland Browns


Game preview: Sverige vs. Frankrike, 1 juli kl 13.00 (US ET)

Game preview: Sverige vs. Frankrike, 1 juli kl 13.00 (US ET), Fawcett Stadium, USA

  

Sverige vs. Frankrike

  

Efter en tung start på turneringen är det bara revanch som gått att utläsa av de svenska spelarna och ledarna. Efter analys av föregående match fanns en hel del att förbättra på assignments och tekniker, men även på det mentala planet. För motståndet står nu Frankrike först i ledet för att kämpa om femteplatsen.


  

Frankrike är fysiskt rätt lika Mexiko, inte allt för stora men snabba och hårda. Frankrike kommer från en svidande förlust mot USA med 78 - 0, men de spelade hårt och gav aldrig upp. De rullade samtidigt friskt på samtliga spelare för att sprida ut slitaget på truppen. Franske head coachen Olivier Moret sa redan innan turneringen, -"Vi kommer inte att vinna första matchen mot USA, vår målsättning är att vara med om att slåss om positionen som bästa europeiska lag."


Svenska laget har tränat varje dag efter förra matchen och budskapet har varit klart, Back to basics. Det har varit bra tempo på träningarna och en helt annan aggressivitet har visat ansiktet, det känns som man nu är mer beredd att vinna även mentalt. En del justeringar har gjorts och det har nötts en hel del på blockerings scheman, något som inte fungerade i matchen mot Mexiko vilket som gjorde att både passnings- och springspelet blev lidande.


Försvarsmässigt var det mestadels assignments som inte fungerade från en annars relativt godkänd insats. Försvaret behöver dock höja sig minst en nivå till och samtidigt spela mer aggressivt i framförallt trycket mot QB:n i passningssituationer.


Det enda frågetecknet personalmässigt är den offensiva linjen som dras med en del mindre skador.


Det som gäller inför matchen är att verkligen spela fotboll på allvar, för denna matchen är verkligen på allvar, förlust ger en match om sjundeplatsen medans vinst ger en möjlighet att få spela om femteplatsen och samtidigt kunna bli bästa europeiska lag. Sverige har en hel del att bevisa, för de andra lagen, för publiken som rest hit, för alla svenska fans där hemma och kanske allra mest, för sig själva.



Kvartsfinaler

Kanada vs. Nya Zeeland                                                     55 - 0

Japan vs. Tyskland                                                            10 - 7

Mexiko vs. Sverige                                                             41 - 0

USA vs. Frankrike                                                              78 - 0


Kommande matcher

Placeringsmatch: Tyskland vs. Nya Zeeland          1 juli               10.00 (US ET)

Placeringsmatch: Sverige vs. Frankrike                1 juli               13.00 (US ET)

Semifinal: Kanada vs. Japan                                1 juli               16.00 (US ET)

Semifinal: USA vs. Mexiko                                   1 juli               19.00 (US ET)


Nästa omgång

Förlorare Tysk/N Zeeland. vs. Förlorare Sverige/Frankrike   4 juli     13.00 (US ET)

Vinnare Tysk/N Zeeland. vs. Vinnare Sverige/Frankrike       4 juli     16.00 (US ET)

Förlorare Kanada/Japan vs. Förlorare USA/Mexiko               4 juli     19.00 (US ET)

Vinnare Kanada/Japan vs. Vinnare USA/Mexiko                   5 juli     13.00 (US ET)

Starters och skaderapport kommer ca två timmar innan kickoff.


RSS 2.0