Lokal NBC stations inslag

En lokal NBC station gjorde ett inslag för ett par dagar sen.

http://www.wkyc.com/sports/highschool/article.aspx?storyid=116717

 


Videodagboken 29/6-09



Heja Sverige

3st saker till en ö, vilka? 26/6-09 from SAFF Media on Vimeo.


Hall of fame day



Heja Sverige

Hall of fame day 28/6-09 from SAFF Media on Vimeo.


Dagen efter...

Tunga huvuden på de flesta idag under morgonen efter debacklet dagen innan. Utvärderingar, frågeställningar, funderingar låg tyngre än en lützendimma på campus. Matchfilm har granskats av coacherna större delen av natt och morgon, svårt att veta om någon blev speciellt mycket klokare. Känns lite som att tränarna tagit nederlaget något tyngre än killarna, något som kanske refelkterar lite av gårdagen också.

Efter förmiddagens möten var lunchen välkommen för det kändes lite som att det var dags att försöka lämna det gamla bakom sig och blicka framåt. Det finns ju trots allt en femteplats att kämpa om. Det var träning på eftermiddagen, mest för att få den fysiska delen av gårdagens match ur benen, doppboll och lite allmän rörelse på kroppen stod på programmet lett av coach Carlson.

Spelarna började repa mod och energin började komma tillbaka, man kunde ana nyanser av leenden igen och positiviteten började sprida sig igen i laget. Dock gäller det att tankarna börjar röra sig mot vad som komma skall om tre dagar då inte många kan kvittera ut ett godkänt betyg i gårdagens drabbning. För Frankrike gjorde inte bort sig mot USA, de spelade tufft och hård och visade upp ett bra spel trots de övermäktiga motståndarna. De rullade på alla sina spelare under matchen för att hålla laget så fräscht som möjligt.

Efter middagen var det dags för en tripp till Hall of Fame, spelarna hade sett fram mot detta och var glada att få ta ett break från campuslivet. Alla coacher stannade kvar på campus för att fortsätta utvärderingen av förra matchen och planera kommande dagars verksamhet. 

Hall of Fame var en grym upplevelse, att få se NFL historiens begynnelse, legenderna, rekorden och bysterna. Efter ett inledande tal av chefen för museet fick alla en rundvandring för att suga in så mycket som möjligt i inspirationsväg, historia och upplevelsen. Efter ett par timmar var det dags för en autografsession, alla lagen presenterades och ställde sedan upp för fansen som tagit sig dit. Som en liten överraskning körde sedan Nya Zeeland en Haka som uppskattades av fansen och de andra lagen. 




Sen fick fansen möjlighet att träffa spelarna, få autografer och vara med på bild. Svenska laget stod en halvitmme och poserade och skrev innan det var dags för spelarna att ta en tur till souvenirbutiken för att senare bege sig tillbaka för kvällens sista möte.   

 

Videodagboken 28/6-09



Heja Filip Persson

Untitled from SAFF Media on Vimeo.


Foto Hall of Fame


Nedladdning av foton.

För att ladda ner högupplösta foton som vi lägger upp i våra fotoalbum gör så här:

1. Gå in på http://www.fotki.com/us/en
2. Skapa ett konto, detta är gratis.
3. Gå in på bloggen (du måste vara inloggad på fotki).
4. Leta upp den bilden du vill ha och klicka på den.
5. Under bilden finns en länk där det står "Get Original Uploaded Photo"
6. Högerklicka på bilden och välj "Spara bild som", välj vart du vill ha den och klicka på "Spara".

Kortare reportage i Sportbladet mm.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article5441921.ab

http://www.cantonrep.com/jwc

http://www.cleveland.com/sports/index.ssf/jr_world_football_championship/

http://www.ohio.com/sports/49365417.html

Förutom de närmare 100 svenska fansen som letat sig till arenana igår, var det 10 145 åskådare där under dagen, dock de flesta vid invigningscermonin och USA:s match mot Frankrike.


Resultaten igår:


Kanada - Nya Zeeland   55-0
Japan - Tyskland 10-7
Mexiko - Sverige 41-0
USA - Frankrike 78-0


Sverige vs. Mexiko Highlight 27/6-09

Sverige vs. Mexiko Highlight 27/6-09 from SAFF Media on Vimeo.


Foto Sverige - Mexiko


Matchrapport Sverige vs. Mexiko

Matchrapport: Sverige vs. Mexiko, 0 - 41, Fawcett Stadium, USA

  

Mexiko för snabba för Sverige


Sverige hade förväntat sig ett snabbt, men dock lite oorganiserat och odisciplinerat Mexiko. De fick se snabbheten men även ett organiserat, disciplinerat och effektivt Mexiko som inte gav Sverige en chans att komma in i matchen. Siffrorna skrevs till slut till 41 - 0 och det svenska spelet var inte i nivå med vad man visat upp tidigare under veckan här i USA.

  


Sverige började annars matchen starkt med sin defensiv efter att Mattias Kjellson sparkat igång matchen. Redan tredje spelet var den defensive backen Ville Olsson påpasslig och norpade bollen framför en Mexikan och Sveriges anfall fick ta över bollen. Tyvärr fick man även ett straff emot sig, Sverige hade totalt 11 straff emot sig för 87 yds mot Mexikos 3 för 35, och den fina field position man kunde fått blev direkt ett sämre läge. Från egen 16:e jobbade man upp sig till egen 45:a innan det var dags att punta. Detta visade sig vara en av de längre driverna för Sverige idag.

Försvaret spelade ändå relativt stabilt mot springspelet där Mexikanerna inte hade allt för mycket att hämta, de fick ihop 124 yds totalt under matchen. Men det tryck man hade mot springspelet funkade inte mot passpelet där den Mexikanske quarterbacken Roberto Isaias Vega fick på tok för lång tid i fickan och kunde plocka sönder det svenska bakre försvaret med sina snabba receivers. Och på deras andra drive orkade inte Sverige hålla emot längre utan Vega kunde passa till Diego Jair Viamonte för matchens första TD. På Sveriges nästa drive fumblade man bollen och Mexikanerna hade återigen läge att göra poäng.


Sverige höll emot och i andra quartern bytte lagen boll några gånger innan det var dags för Sveriges andra fumble för dagen. Denna gången på egen 3 yd linje och Mexiko utnyttjade detta snabbt för att göra dagens andra TD. Svenska anfallet kunde inte etablera något springspel på hela matchen och det blev därför problem att få igång passpelet också. Försvaret spelade dock upp sig och kunde hålla Mexiko till ett field goal i slutet av halvleken. I ett sista desperat försök slängde sedan QB André Jenmert en interception med 34 sekunder kvar. Men Mexiko utnyttjade läget och hann med ett sista field goal innan det blev halvtidsvila och underläge 0 - 20 för Sverige.


Andra halvleken såg lovande ut inledningsvis men tidigt fick Sverige WR Filip Person skadad, bruten arm, och det svenska anfallsspelet kom av sig igen. Mexiko lyckades att få in en TD innan kvarten var slut. Sverige provade även med ny QB då Fabian Söderberg fick gå in men lyckades ändå inte få igång Sveriges anfall.


Duktiga svenska linebackers i Ludwig Bauer, Pontus Westman och Filip Jönsson såg till att hålla siffrorna nere men det räckte inte hela matchen utan Mexiko gjorde ytterligare två TD:s i sista kvarten för att leda sitt lag till vinst med 41 - 0.



Poänggörare:

Sverige:          -

Mexiko:           D. Viamontes           15 yd pass      (D. Aceves kick)                    7-0

                      R Isaias Vega         2 yd run          (D. Aceves kick)                    14-0

                      D. Aceves              FG                                                             17-0

                      D. Aceves              FG                                                             20-0

                      S. Gonzales            29 yd pass      (D. Aceves kick)                    27-0

                      J. Lozano               4 yd run          (D. Aceves kick)                    34-0

                      J. Carlos Maya        33 yd pass      (D. Aceves kick)                    41-0


Most Valuable Player:

Sverige:          Ville Olsson

Mexiko:           Roberto Isaias Vega



Fullständig statistik finns på: www.sidearmstats.com/ifaf/football/game3/


Filip Persson

Filip Person bröt som befarat överarmen och var under kvällen på sjukhuset och fick det gipsat. Han är nu tillbaka på campus.

Q4 summering

Fjärde kvarten följde mönstret som de tidigare, det fanns vissa ljuglimtar men de var på tok för få. Flaggorna var inte med Sverige och det skapades inte några turn overs. Den oorganisation och odisciplin som Mexiko tidigare visat fanns nu hos det svenska laget istället. 

Mexikos andra drive i kvarten resulterade i en TD och Sverige hade en bra drive efter men två false start irad tog bort rytmen.Driven efter punkterade Mexiko matchen med ytterligare en TD från ett slumpspel som skrev slutresutlatet till 41-0. En tung förlust för laget och ledarna som hade helt andra förhoppningar när man kom till stadion denna eftermiddag. 

På presskonferensen efteråt var det ett besviket uppbåd från Sverige med HC Jan Jenmert, Daimien Scannella och matchens MVP för svenskarna Ville Olsson. Mexikos snabbhet och deras disciplinerade spel var det som slog oss var kommentarerna efteråt.

Sverige förmådde med 111 yds framåt mot Mexikos 386.

Återkommer med en längre matchrapport ikväll amerikansk tid.

Q3 Summering

Sveige börjar med bollen och verkar komma igång men på tredje spelet bryter tyvärr Sveriges WR Filip Persson armen och det svenska anfallet kommer av sig. Fortfarande har Sveriges anfall svårt med sitt springspel, passningspelet är inte heller av den standard som behövs för att vinna denna match.

Försvaret stretar emot men blandar ömsom vin ömsom vatten. Springspelet stoppas relativt bra men det är passningarna som går fram lite för lätt. Och det är tyvärr på en passning som Mexiko senade kan ta ledningen efter 4 missade tacklingar och drar ifrån till 27-0.

Sverige försöker förändra och in kommer Fabian Söderberg som QB men det svenska anfallet lyckas inte ändå. Mexikanska försvaret förtsätter att spela rikitigt bra och trycker tillbaka svenskarna.


Jag återkommer då presskonferenserna är slut efter matchen. 


Skadan på Filip.

Tyvärr verkar det gått så illa att Filip brutit armen. Återkommer med mer info när jag vet hur det är med honom.

Skada i Svenska laget.

Efter en fin mottagning har Filip Persson fått en smäll mot axel/nyckelben och ligger kvar på planen. Återkommer när jag vet vad det är.

Q2 Summering

Mexiko startade bra med en Punt till Sveriges 4:a. Anfallet har problem och får inte spelet att stämma, de har haft en del bra spel men fått ett par flaggor också mot sig. 

Tyvärr skadade sig C Lukas Klang på Sveriges första spel i andra kvarten.

Ett par spel senare blev det misskommunikation mellan RB och QB i Sverige och bollen tappades, Mexiko tog den på svenska tredje yd linjen och några spel senare stod det 14-0.

Försvaret har spelat grymt bra stundtals men även de har fått ett par flaggor i kritiska lägen. D-line och LB har spelat brutalt bra, men svenskarna har haft lite problem med passförsvaret. På slutet av sista driven började det dock stämma och tre raka passbrytningar så tvingade man Mexiko att sparka ett FG som de satte 17-0. Ludwig Bauer och Filip Jönsson spelar mycket bra på svenska försvaret. 

Med under minuten kvar av första halvlek måste Sverige chansa lite vilket ger en INT som Mexiko tar till svensk 40 yd linjen. Med 20 sek kvar tar mMexiko en långpassningn ner till svenska 3:a. Detta resulterar så småningom till ett FG när tiden rinner ut och ställningen är 20-0 i halvtid.

Anfallsmässigt har sveige inte så mycket att komma med, 42 yds i luften men inget på marken. Försvarsmässigt stoppar de Mexiko i springspelet men de få passa fram bollen för lätt. 

Statistik Sverige:
Pass 7-10-1 42 yds
Run -5 yds
Tacklingar: 29
Sacks: 2
INT: 1
Fum rec: 0

Statistik Mexiko:
Pass 7-16-1 103 yds
Run 48 yds
Tacklingar: 29
Sacks: 0
INT: 1
Fum rec: 2 

Sverige har 7 flaggor mot Mexikos 1.

Det känns som om sverige är för nervöst och taggat, hoppas de kan ändra detta till andra halvlek.

Q1 Summering

Sverige startade lite segt, lite nervöst på anfallet ett par finaspel men inte så mycket mer. Defensivt började man aggresivt och tog en int nästa direkt. Andra gången de kom in tvekade de lite mer, missade en del tacklingar och Mexiko hade precis det de behövde för att få första försöket flera gånger. De arbetade sig nor och passade så småningom in 6-0 som blev 7-0 efter PAT.

En fumble på andra spelet efter att sverige returnerat KO gjorde inte gott i själen. Ett par bra spel av försvaret stoppar Mexiko för stunden.

Mexiko har bollen på Sveriges 48:a, 4:e o 13, ställningen 7-0.

Sverige - Mexiko.

Sverige ställer upp i Gul överdel och Blåa byxor.

Mexiko tar emot första kickoffen.

****
Bra spark av sverige, ner till femman men retur av Mexiko till 25.
****
Aggresiv start av svenska försvaret.  Mexico går djupt och en INT av Ville Olsson!!!!
***

Återkommer efter Q1.

***
Stats: http://www.sidearmstats.com/ifaf/football/game3/
Stream: http://www.ezstream.com/play/index.cfm?fuseaction=asx&broadcastid=131D45348A&From=brd&rand=2812&resize=0&intro=0&Org=EZ&CFID=19462675&CFTOKEN=25878392&CFID=19462675&CFTOKEN=25878392 

Japan - Tyskland

Det är en tuff match mellan Japan och Tyskland just nu, Tyskland började bäste men med japansk precision har de kommit tillbaka och leder nu med 10-7. Japan har bollen lågnt ner på egen planhalva med 1:53 kvar av matchen.

***

Japan tvingas punta.

***

0:56 kvar Int av Japan och matchen är slut. Tyskland har inga TO kvar.

Sveriges laguppställning

Nr. Namn Position
1 Alexander Koyfis RB
2 Martin Sjöstedt DB
4 Henrik Örvell RB/LB
5 Tobias Wahlström RB
6 Hampus Hellermark WR
7 Andrée Jenmert QB
8 Damien Scannella WR
9 Kimie Svenningsson WR
10 Mattias Kjellson K
12 Fabian Söderberg WR
14 Ville Olsson DB
20 Ludwig Bauer LB
21 Adam Endler DB
22 Trolle Geuna LB
23 William James DB
24 Doctor Cassama DB
25 Christian Pavlic DB
27 Markus Westman DB
33 Pontus Westman LB
34 Erik Rauge LB
37 Filip Jönsson LB
39 Niklas Persson Ghylfe LB
40 Jonathan Vikström RB
42 Max Nyberg LB
44 Jonas Hedlén  WR
51 Oskar Lavesson DL
60 Love Plass OL
61 Jesper Johansson OL
62 Lukas Klang OL
63 Adriano Labbate OL
65 Erik Bergqvist OL
66 Sebastian Johansson OL
70 Elias Gröön DL
71 Björn Elmlund DL
72 Joakim Öhrn DL
77 Daniel Risberg OL
79 Theodor Andersson OL
81 André Gustafsson WR
82 Sebastian Gauthier WR
84 Simon Nilsson WR
87 Filip Persson WR
88 Oscar Bengtsson WR
90 Claes Unestål DL
91 Martin Sohlberg DL
98 Kardo Soranson DL

På plats

Då är bloggen på plats på Fawcett Stadium, vi har satt upp datorn i pressrummet och väntar med spänning på matchstarten mellan Sverige och Mexiko om ca 1,5 timme.

Resterande delarna av SAFF Media håller på att rigga upp kamerorna, vi kommer att ha tre kameror på plats, en högt upp för wide shot, en på sidlinjen för tight shot och en kamera för miljöbilder. Detta kommer att klippas ihop till en highlight film efter matchen och läggas upp på bloggen tillsammans med lite intervjuer efter matchen.

Svenska laget har inte kommit till arenan ännu men väntas komma inom kort. De sköter tejpning etc på campus och åker buss den 15 minuter långa resan hit för att anlända ca 1 timme och 15 minuter före kickoff.  

3st saker till en ö , vilka? 27/6-09



Heja Sverige

Untitled from SAFF Media on Vimeo.


Kaptener och fanbärare

SAFF Media bloggen kan nu presentera de svenska kaptenerna i detta VM:

DL Elias Gröön
OL Lukas Klang
DB Adam Endler
QB Andreé Jenmert

Den svenska fanan kommer under invigningen bäras av Mattias Kjellson.

Innan, efter varje quarter och efter kommer bloggen uppdatera er där hemma med vad som har hänt och lite andra godbitar. Live stream, Live stats och Play-by-Play kam ni hitta på www.jwcfootball.com .

Studio Sverige 27/6-09



Heja Sverige

Studio Sverige 26/6-09 from SAFF Media on Vimeo.


Game preview Sverige vs. Mexico

Game preview: Sverige vs. Mexiko, 27 juni kl 16.00 (US ET), Fawcett Stadium, USA

  

Sverige vs. Mexiko

  

Målsättningen har sedan det blev klart att Mexiko kommer att stå för motståndet i den första matchen varit solklart. Sverige kommer att behöva spela en av sina bästa matcher någonsin för att ta sig vidare till semifinal i detta historiska första J-VM lördagen 27 juni kl 22.00 svensk tid.



Sverige kvalade in till världsmästerskapet efter att de kom på andra plats i det J-EM som spelades förra året i Sevilla, där de fick se sig besegrade av Tyskland efter en rafflande final som slutade 9-6 i tysk favör. Sverige är för närvarande rankade sexa i världen på juniorsidan och möter tredjerankade Mexiko i kvartsfinal där rankningen har avgjort vem man möter. De övriga lagen som är med i mästerskapet är Kanada (1), USA (2), Japan (4), Tyskland (5), Frankrike (7) och Nya Zeeland (8).


Mexiko har en rad av bra placeringar med bland annat två vinster i den NFL Global World Junior Championship turnering som arrangerats tidigare år samma helg som Superbowl har spelats. Mexiko tog sig till detta VM-slutspel genom att besegra Panama med 26-0 och ta den sista platsen i den Pan-Amerikanska kvalgruppen.


Head coach Ernesto Alfaro Del Villar har mycket rutin i sin tränarstab med flera tidigare NFL Europaspelare som även tränat med NFL lag i det internationella utvecklingsprogrammet organisationen bedrev fram till 2008. De har till sin förfogan ett snabbt lag med många individuellt spelskickliga spelare där flertalet spelar på Collegenivå i Mexiko. Dock kan de te sig lite oorganiserade stundtals och även spela något odisciplinerat.


Sveriges head coach Jan Jenmert har sedan silvermedaljen förberett laget med ett antal läger på hemmaplan under vinter och vår. De sista förberedelserna skedde här i USA med ett veckolångt läger på Walsh University där bland annat ett träningspass med USA:s landslag stod på schemat. -"Det var ett led i förberedelserna inför Mexiko att få spela mot ett snabbt lag för att ta bort respekten för detta." Han fortsätter "Det känns som vi fått tid och möjlighet att förbereda oss på det sätt vi vill. Allt har gått planenligt och vi känner oss redo. Vi är färdiga för att möta Mexiko."


Det svenska laget har sett bra ut på träning och stämningen är mycket bra i truppen. Självförtroendet har arbetats upp till den nivå som behövs, spelboken fungerar bra och den fysiska statusen är mycket god. Trots ett veckolångt läger ställer Sverige upp med alla spelare friska inför matchen.


Anfallet kommer att ledas av quarterbacken Andreé Jenmert, running back Hampus Hellermark som har en stark offensiv linje framför sig och wide receivers Filip Person samt Sebastian Gauthier som förgyllt träningarna med fina mottagningar. Svenska springspelet har fungerat mycket bra under senaste veckan och kompletteras det med ett fungerande passningsspel ser det ljust ut för det svenska laget.


Försvarsmässigt leds den defensiva linjen av Elias Gröön, mittlåset för line backers består av Filip Jönsson och Henrik Örvell. Längst bak som safetys spelar Doctor Cassama och William James. Försvaret känns stabilt och spelade lysande redan i Sevilla förra året och släppte bara in 22 poäng då.

Preliminära starters Sverige

Offensiva:                                Defensiva:

OL      Elias Gröön                    DL      Claes Unestål

OL      Adriano Labbate            DL      Elias Gröön

OL      Lukas Klang                   DL      Joakim Öhrn

OL      Love Plass                     LB      Ludwig Bauer

OL      Sebastian Johansson     LB      Filip Jönsson

WR     Fabian Söderberg          LB      Henrik Örvell

WR     Damien Scannella          LB      Pontus Westman

WR     Filip Persson                  DB     Damien Scannella

WR     Sebastian Gauthier        DB     Doctor Cassama

RB      Hampus Hellermark        DB     William James

QB     Andreé Jenmert              DB     Ville Olsson


BR Bowl och invigningsrepetition


Videodagboken 26/6-09



Heja Sverige

Videodagboken 26/6-09 from SAFF Media on Vimeo.


Rösta på vilken kombination du tycker är snyggast för vårt Sverige


(Gul Gul)


(Blå Blå)


(Gul Blå)


(Blå Gul)

Röstningen sker i vänster kolumnen under den lilla youtube tv:n

Heja Sverige och tack till vår modell Jan Jenmert


Vad säger ni nu ra ?!



Heja Sverige

Pojkband from SAFF Media on Vimeo.


Foto blandade bilder 090625


Studio Sverige 25/6-09



Heja Sverige

Studio Sverige 25/6-09 from SAFF Media on Vimeo.


Fawcett Stadium

Idag var Sverige helt träningslediga så förutom möten och invigningsmiddagen på kvällen var spelarna fria för egna äventyr. Då passade SAFF Media på att bege sig ner till eminenta Fawcett Staduim för att reka vart vi ska sätta upp vår utrustning samt få en liten rundtur på denna historiska arena.

Pressboxen på arenan är helt nybyggd, detta är det första arrangemang som den används för, och består av tre våningar. Den tidigare pressboxen rymde 145 personer men den nya tar över 200. Första våningen sitter skrivande press i två etage och det finns fyra rum för vanlig radio och internetradiosändningar (här kommer även all härlig pressmat att serveras). Andra våningen sitter produktionsbolag, TV team, arenafunktionärer och där finns även alla VIP rum där IFAF, USA Football och sponsorer kommer att hänga. På taket är ytterligare en VIP area och det finns plats för fotografer och mer TV team. Det är på denna våning som vi kommer att filma från när vi är hemmalag. När vi är bortalag, som första matchen mot Mexiko, kommer vi stå högst upp på motsatta sidan.



Arenan tar 22 365 personer och här spelas varje år NFL Hall of Fame matchen och Ohios highschool final, men den står även som hemmaarena för tre Highschool lag och två college lag. Det är en av USA:s största Highschool arenor. Vi fick även en rundtur och gå in i de mytiska omklädningsrummen, beträda den heliga planen och se lokalen för presskonferenser. 


Efter detta blev det lite shopping på ett av de köpcentra som ligger mellan Universitetet och Fawcett Stadium. Det var glada gossar som strosade runt och inhandlade diverse attiraljer för fot, underdel, överdel och huvud. Ett skönt break i en annars hetsig vardag/natt här i mediarummet.


Det var dags för invigningsmiddag, eller välkomstmiddag om man nu så vill, ikväll och alla lag har nu anslutit till campus. Det kryllar av spelare och ledare överallt och det är en härlig mix av människor, tröjfärger och etnisitet.


 
Det var en mängd talare som hälsade lag och ledare välkomna, bland annat stadens borgmästare, en tidigare Notre Dame och Dallas Cowboys QB Bob Beldon. Huvudtalare var en annan legend, OT Anthony Muñoz, som efter sin collegetid i USC spelade 13 år för Cincinnati Bengals, medlem i Hall of Fame, deltog i 11 raka Pro Bowls, två Superbowls och blev uttagen i det All Star lag som NFL tog ut inför det 75 års jubileum de hade 1995 av alla spelare som spelat i NFL någonsin.


Foto Invigningsmiddagen


Sundbergs synpunkter 25/6-09



Heja Sverige

Sundbergs synpunkter 25/6-09 from SAFF Media on Vimeo.


Blandade bilder 090624


Streaming av matcher

På J-VM:s officiella site www.JWCFootball.com kommer alla matcher den 27:e juni, 1:a juli samt matchen om 7:e och 5:e plats 4:e juli att visas streamad. Där kommer även Live stats och Play-by-Play att finnas tillgängligt.

Bronsmatchen 4/7 och finalen 5/7 kommer att visas live på FOX här i USA men kommer också att streamas på http://www.foxcollegesports.com/.


Intervju FOX 8



Den börjar kännas VM bannemig

Idag har Japan och Frankrike anlänt till VM byn och det börjar nu krylla av spelare och ledare på campus. Seden fortsätter att när varje nytt lag anländer så hälsar lagen på campus dem välkomna.

Idag var Derek Schorejs, Kicker som spelat med Ola Kimrin i Cologne Centurions och varit på camp med fem NFL lag, nere på vår träning och hjälpte vår kicker Mattias Kjellson med hans sparkspel. Mattias var mycket nöjd med dagen och lyste som en sol efteråt. Derek gillade vad han såg och kom med hjälpfulla tips. "Det saknas lite höjd bara så har Mattias alla tillgångar för att bli en riktigt bra kicker."


Derek Schorejs instruerar Mattias Kjellson.

Laget har nu dragit ner antal träningar till en per dag, kroppen och knoppen ska nu laddas maximalt fram till lördag. Man kan se lite nerver på träningen, det är inte riktigt 100% fokus ännu, det är en del detaljer som måste förbättras och det finns två dagar kvar att rätta till detta. Men man kan lugnt säga att självförtroendet höjs för varje dag. Då vi har varit på campus näst längs efter USA och vi känner oss trygga med tillvaron, vilket är nog så viktigt. 

Ikväll var det filmkväll för alla lag och många hade samlats i stora filmsalen för att avnjuta gamla klassiska klipp från NFL. Vid kvällsmötet senare fick spelarna en överraskning när HC Jan Jenmert och fystränare Niclas Carlson stämde upp i ett musikuppträdande av högre klass. Sången stod Jan för och Niclas stod för ackompanimanget på dragspel. Och vad var det klassiska stycket tror ni? Jo inget mindre än Stand by me som följdes av ett körande från laget och avslutades med ett härligt jubel. 

Videodagboken 24/6-09



Heja Sverige och tack till er alla som tittar, STORT tack

Videodagboken 24/6-09 from SAFF Media on Vimeo.


3st saker till en ö, vilka? 24/6-09






Heja Sverige

3st saker till en ö, vilka? 24/6-09 from SAFF Media on Vimeo.


En dag med...



Tack för att ni tittar, ni får gärna skriva kommentarer om varje inlägg och ni tyckte det var bra eller om ni bara ville säga något snällt.

Heja Sverige

En dag med... from SAFF Media on Vimeo.


Bad dax

Rutinen börjar lägga sig i det svenska lägret, "läge på" initierar dagen följt av frukost, möte, träning, lunch, möte, träning, middag, aktivitet, players lounge, sova. Men idag var det dags för en aktivitet som många såg fram emot.


På dagens första träning hade Team Sverige besök av USA Football youth camp, 100 ungdomar som ville se på träningen och träffa de svenska spelarna. Det var annars en lugn träning, lite kontakt och mycket finjusteringar i förberedelserna inför Mexiko matchen.


På eftermiddagen kom det tredje laget till campus. Team Nya Zeeland anlände, och om vi hade en tuff resa hit så hade de nog en ännu värre. Efter flygningen från Wellington till Chicago hade de en åtta timmars bussresa till Canton.  Det svenska och amerikanska lagen hälsade de nya spelarna välkommna.


Efter gårdagens artiklar i pressen om träningen tillsammans med USA var TV-kanalen Fox 8 här och gjorde reportage. De fick en pratstund med Sveriges HC Jan Jenmert samt lagets quarterbacks Andrée Jenmert och Fabian Söderberg. Även AP, Sveriges motsvarighet till TT, var där och fick prata med OL Sebastian Johansson och Jan Jenmert.


Även andra träningen gick i första träningens tecken och såg riktigt bra ut. Blocking scheman satt, bollar fångades och adjustments var gjorda enligt plan. Ett självförtroende har infunnit sig och harmoni råder i det svenska laget.


På kvällens aktivitetsplan stod det bad. Två bussar hämtade upp det svenska laget och efter en 15 minuters bussresa skvalpade vågorna lugnt i det svala utomhusbadet. Men inte länge då grabbarna snabbt hade bytt om och slängt sig i svalkan. Först en 30 minuters vattengympa ledd av lagets fysioterapeut Sofia. Glad allsång uppstod och njutningen vibrerade. Avslutningsvis var det fritt bad och flocken samlades efter ett tag vid tremeterssvikten där ett inofficiellt lagmästerskap i dyk från hög höjd avgjordes. Segern delades av Mattis Kjellson och Philip Persson.


Svenska laget ställde gärna upp på en bild med alla badvakter efter den härliga kvällen.


Detta var ett mycket uppskattat inslag, att få komma från campus och samtidigt få leka av sig lite. Glada och positiva begav sig senare truppen av hemåt för en god natts sömn.  


Foto träning Sverige


Foto träning Swe vs USA


Studio Sverige 22/6-09

SAFF media proudly presents history



Heja Sverige

Studio Sverige 22/6-09 from SAFF Media on Vimeo.


Videodagboken 22/6-09



Heja Sverige

Videodagboken 22/6-09 from SAFF Media on Vimeo.


Träning med Team USA.

Idag var nog den lyckligaste dagen för de 59 svenskar, spelare, stab och mediacrew, som fick trampa ner mot Walsh University Cavalieres träningsplan när Team Sverige skulle träna tillsammans och mot Team USA. Efter en halvitmmes pre-practice förberedelser var det dags att köra igång med träningen och första perioden, individuals. Ni får ursäkta om jag hoppar övriga dagen idag då alla varit så exalterade här :).


Lagen tränade tillsammans och det var de amerikanska coacherna som ledde övningarna och coachade både de svenska och amerikanska spelarna. De defensiva linjerna var jämnstora fysiskt, de svenska receivrarna längre men annars var amerikanerna storleken större.


Efter inledande individuals var det dags för inside run. Det svenska anfallet inledde lite nervöst och darrigt och amerikanarna var storleken större i både offensiven och defensiven. Stundens allvar gjorde att tidigare enkla reads, tekniker och progression var som bortblåsta. Men ju längre tiden gick kom svenska tigrarna fram och mot slutet spelade både de offensiva och defensiva lagdelarna riktigt bra, smällde på och gjorde spel. WR och DB:s körde one on one och jublet blev bedövande både från svenska och amerikanska led då Philip Persson tog en catch för TD.


Den amerikanske centern pekar ut vägen.


Efter detta var det dags för skelly och de defensiva backarna fick jobba lite. Då USA:s QB fick tid på sig hade de oftast kompletta passningar och gjorde några TD:s medans det svenska anfallet sakta men säkert jobbade upp sig och började faktiskt plocka yds på amerikanarna.


Höjdpunkten kom sedan då det var dags för team. Lagen hade kännt varandra på pulsen och det började vibrera lite allvar i luften. Det smällde bra från båda sidors försvari början men snart kom även anfallen igång. Ja, USA var storleken större, de kommer troligen gå mycket långt och t o m vinna om de spelar på lägsta nivå, men svenska laget visade upp ett förtroende, en instikt, en team spirit jag blev mycket imponerad av. Man kunde räkna till en handfull sacks, några fina rusher, mottagningar och tacklingar. Men när Damien Scannella tog emot Adree Jenmerts screen passning och tråcklade sig hela vägen ner till amerikansk End Zone nådde jublet inga gränser i det svenska lägret.


Efter en gemensam stretch och många glada miner från båda lagen avrundades träningen och alla var nöjda. Reflektionerna från de amerikanska spelarna var positiva och båda lägren kände att dagens träning var en av detta VM:s höjdpunkter.


Vi bygger broar, vi skapar gemenskap, vi lär, vi minns, vi lever!!!


Foto träning USA


3st saker till en ö, vilka? 22/6-09




Heja Sverige

3st saker till en ö, vilka? from SAFF Media on Vimeo.


Foto Sveriges träningar


Studio Sverige 21/6-09



Heja Sverige

Studio Sverige 21/6-09 from SAFF Media on Vimeo.


Videodagboken 21/6-09

Videodagboken 21/6-09 from SAFF Media on Vimeo.


Foto 090622


Underbara söndag

Lag Sverige har idag fått en lite lugnare dag för att börja ladda upp batterierna inför vad som komma skall. Vädergudarna har lugnat ner sig lite och temperaturen har hållit sig runt 25 grader med solmoln och skön bris. En lättare walkthtrough har genomförts samt lite boll och lek i Hoover Park för att ta tillfället i akt att njuta av miljö, intryck och välbefinnande. Ville man fick man även vara med på den katolska högmässa som hölls i skolans kyrka.

Lägrets första gympass har även genomförts och trotts ett par dagars hård fotbollsträning var det många spelare som gick in och höjde sina maxresultat, t ex William James ökade sitt pers i benböj från 150 till 220 kg. Fystränare Niclas Carlson var mycket nöjd, hans kommentar om läget var talande. "Bra. Bättre än vad jag hade förväntat mig." Och de som känner Niclas vet vad en sån kommentar betyder.

Eftermiddagen fick spelarna ledigt för att vila kropp och knopp, något som uppskattades. Spelarna har en Players Lounge med pingisbord, biljardbord, xbox, playstation, TV och lite annat smått och gott. Där kan alla lags spelare umgås och aktivera sig tillsammans, något som det svenska och amerikanska laget gjort under hela vistelsen.

Kvällen gick i föreläsningarnas tecken där först Tyrone White, en tidigare prisad spelare på West Virginia numera författare och föreläsare, föreläste om vikten av måslättningar och hur man når sina mål. Föreläsningen hölls för det svenska och amerikanska lagen tillsammans innan lagen skilldes åt. USA:s head coach Chuck Kyle, en av de mest legendariska High school coacherna i USA, tog sen hand om det svenska laget och Sveriges head coach Jan Jenmert fick en stund med det amerikanska laget.


HC Chuck Kyle


HC Jan Jenmert

Foto 090621


Sverige vs. USA



Hejs Sverige

Sverige vs USA from SAFF Media on Vimeo.


Nytt reportage i Canton Rep

Ytterligare ett reportage i Lokala tidningen Canton Rep finns nu att läsa på: www.cantonrep.com/jwc . Där finns även bilder från Sveriges träning.



Foto: CantonRep.com/ Scott Heckel

Samkväm med team USA

Dagen har rasat i raskt tempo med optimalt läge från 7:45 på morgonen. Klockan 8:00 vankas det frukostbuffé som bestod av french toast, scrambled egg, korv, bagels, rostat bröd, sju sorters flingor, mjölk, coca cola!!, frukter och lite annat smått och gott.

Det har varit full fart på träningarna idag med, men väderleken här är mer oviss än Gudun Schymans nästa partitillhörighet. Regn och lite kyligt i morse byttes mot strålande som, över 30 grader och fuktig luft efter lunch. Det var sista passet i nedbrytningsfasen och det var killarna riktigt glada för. Det har dock varit bra drag och positiva vibrationer hela tiden. Inga större blessyrer finns att redovisa i laget utan alla är i gott mod.

Efter sista passet för dagen och efterföljande middag var det dags att interagera med team USA. Lagen begav sig ner till Grand Slam, ett sportcenter med batting cages, äventyrsminigolf, spelhall, basketplaner och andra underhållningsaktiviteter. I morgon kommer ett längre reportage om detta. Lagen möttes i minigolf och umgicks under ett par timmar vilket båda lagen uppskattade enormt. 


Damien Scannella Spelar Minigolf med Tyler Dippel, Fullback som kommer spela för Wisconsin till hösten.


Head coacherna Chuck Kyle och Jan Jenmert går igenom måndagens träningsupplägg.


Nu börjar timmarna rulla mot natt här i Ohio och i morgon återkommer vi med fler inslag.

Sov gott... 

Studio Sverige 20/6-09



Hejsa Sverige

Untitled from SAFF Media on Vimeo.


Studio Sverige 19/06-09



Heja Sverige!

Studio Sverige 090619 from SAFF Media on Vimeo.


En flygande start

I två separata flygningar begav sig svenska juniorlandslaget med stab över Atlanten. Efter diverse problemställningar som resulterade i förseningar, försvunna bagage, missade flyg och extraövernattning i Atlanta för en del av SAFFs media crew och CDM landade till slut alla parter i ett kvalmigt Canton. En sen första natt som avslutades med snacks och pizza innan John Blund kom o strödde sömnpulver i ögonvrån.

Morgonen började tidigt då Furir Philbäck gjorde morgonronden redan vid 6:30 som följdes av Thai Chi innan det var dags för frukosten klockan 7:00. Walsh University ligger underbart beläget i norra Canton en knapp mil från Fawcett Stadium, även känt som Pro Football Hall of Fame Field, där JVM kommer att spelas. Campus har stora gröna ytor omgärdade av ståtliga faciliteter som hyser studentrum, matsal, kyrka, träning och hälsocenter, etc...

Organisationen har hitills varit lysande, det är två äldre herrar som alltid följer svenska laget och har golfbilar som de kör runt med och fixar det mesta men frågar efter. I head quarter finns alltid ca 10 personer som ställer upp och ser till att allt flyter på. Två trainers finns alltid till hands under träningar och läkare besöker träningarna för att kolla att allt står bra till. Ca 2000 frivilliga kommer under läger och turnering ha varit med och hjälp till.

Två tuffa träningar har idag genomförts med full fart för att bli av med jetlag, samt att vänja sig med värme och luftfuktighet. Det var närmare 30 grader och värmen är slående när man kommer ut från de AC kylda byggnaderna och luftfuktigheten är över 90%. Trots att det var molnigt under dagen tar solen och solskyddsfaktor är att rekomndera vilket några fick erfara. Men vädret kan slå om snabbt och under kvällen kom ett regnoväder med blixtar och åska och drog förbi.



Idag är det ju midsommar, något som inte firas här i USA, och efter träningar och middag firade det svenska laget detta lite provisoriskt i en av skolans baskethallar.

Den lokala pressen följer arrangemanget noga, mer om det kan du läsa här, och idag var även pressen från Akron här och gjorde intervjuer med Andree Jenmert och Adam Endler.

3st saker att ta med till en öde ö, vilka?

Untitled from SAFF Media on Vimeo.


Full fart framåt!



Äntligen är det dags och juniorlandslaget samlades på RF elitidrottscentrum, Bosön för att starta JVM äventyret med att genomföra tester i snabbhet och explosivitet. Som ett kvitto på ett gott förberedelse arbete av våra landslagsspelare noterades en herrans massa personbästa från förra testerna i januari, det har minsann arbetats hårt hemma i stugorna vill jag lova.

Dagens överlag snabbaste spelare gick till Ville "Lightning" Olsson ifrån Marvels och hoppade högst gjorde Hampus "Bunny" Hellermark ifrån Saints, grattis grabbar!

I skrivandes stund sitter halva truppen redan i luften och andra halvan packar ihop sina sovmadrasser för nu börjar det...

Heja Sverige!

Lyssna på våra hjältar i radion...



Här kan ni lyssna på våra JVM hjältars radiodebut i Sveriges Radio Metropol.

Underhållning vill jag lova :-)!


Subscribe Free for future posts  Add this player to my Page

Radiointervju 17.00 93,8



Idag kl 17.00 kommer Hampus Hellermark, Adam Endler och Andree Jenmert intervjuas och prata om J-VM på SR 93,8 Metropol.

Ratta in radion och hör vad killarna har för förväntningar och förhoppningar inför äventyret i väst.


Ranking


Rankning och spelschema inför J-VM

Här är rankingen som lagen gå in i VM med:

1.     Kanada

2.     USA

3.     Mexiko

4.     Japan

5.     Tyskland

6.     Sverige

7.     Frankrike

8.     Nya Zeeland

Matcherna spelas enligt följande:

Lördag 27 juni
10:00  Game 1 - Canada vs. New Zealand
13:00  Game 2 - Japan vs. Germany
16:00  Game 3 - Mexico vs. Sweden
19:00  Opening Ceremonies
20:00  Game 4 - USA vs. France
 
Onsdag 1 juli
10:00  Game 5 - Losing Team Game 2 vs. Losing Team Game 1
13:00  Game 6 - Losing Team Game 3 vs. Losing Team Game 4
16:00  Game 7 - Winner Game 1 vs. Winner Game 2
19:00  Game 8 - Winner Game 4 vs. Winner Game 3
 
Lördag 4 juli
13:00  7th Place Playoff - Losing Team Game 6 vs. Losing Team Game 5
16:00  5th Place Playoff - Winner Game 5 vs. Winner Game 6
19:00  Bronze Medal Game - Losing Team Game 8 vs. Losing Team Game 7

Söndag 5 juli
13:00  Championship Game - Winner Game 7 vs. Winner Game 8

* Alla tider är lokala (US ET)


RSS 2.0