Game preview: Sverige vs. Tyskland, 4 juli kl 16.00 (US ET)

Game preview: Sverige vs. Tyskland, 4 juli kl 16.00 (US ET), Fawcett Stadium, USA

  

Sverige vs. Tyskland

  

För andra gången i rad i stora mästerskap, J-EM förra året i Sevilla och nu J-VM i Canton, möts Sverige och Tyskland i en avgörande match om vilket lag som är bäst i Europa. Sverige laddade ur ordentligt mot Frankrike förra matchen medans Tyskland fick en lite enklare resa i sin storseger mot Nya Zeeland.



Finalen i Sevilla var en tuff fysisk match där slutligen Tyskland gick ur som segrare med 9 - 6, en match som satte sina spår i det svenska laget. Man hade då påbörjat en resa från 2006 då man placerade sig på en fjärdeplats på hemmaplan i Stockholm, för att två år senare vara uppe och nosa på toppen av Europeisk amerikansk fotboll. Nu har man möjligheten att ta klivet upp på översta platsen.


Tyskland är ett storväxt lag med ett snabbt och tungt springspel som bas, något som Sverige är lite ovana under detta mästerskap då man spelat mot Mexiko och Frankrike som mer levt på sin snabbhet så vi kan vänta oss en lite annorlunda matchbild denna match. Peter Springwald, tyska lagets head coach, kommer att spela enkelt men göra det bra säger han: -"Vi gillar grundläggande fotboll, hellre färre spel som vi kan utföra bra än komma hit med hundratals olika spel och formationer. Vi vill minimera misstag och turnovers."


Tysklands försvar baseras på en stark defensiv linje som leds av DT Bjorn Werner, rankad som tionde bästa DT i USA där han spelade Highschool football förra året och är signad av Boston College, samt Lukas Muller, 206 cm och 115 kg. Den defensiva linjen känns klart bättre än förra årets lag men man har tappat en del på LB och DB positionerna. Anfallet baseras på ett springspel lett av RB Randall Payne som fått ihop 153 yds på sina två matcher han spelat i VM.


Svenska laget har fortsatt sin träning och sitt upplägg som inför Frankrike matchen med ett kortare träningspass per dag med hög intensitet under de två dagar man haft spelfria. Försvaret spelade en enastående fotboll senaste matchen men det finns fortfarande ett par förbättringar som kan göras. Den defensiva linjen spelar en trefront som nu verkligen kommer att få bekänna färg mot de tunga tyskarna och linebackers måste komma upp snabbt på det tyska springspelet.


Anfallet har ännu inte nått sin normala standard utan måste höja sitt spel minst ett par snäpp inför matchen. Den offensiva linjen spelade dock upp sig rejält senast och lade grunden till det svenska springspelet som man måste få att fungera för att vinna.


Skadeläget har dock förbättrats för det svenska laget då alla, utom Filip Persson som bröt armen i första matchen, är tillbaka i spel.


Sverige gick in i turneringen rankade sexa i världen och har nu möjligheten att förbättra detta med en vinst för att klättra upp en placering och etablera sig som det bästa laget i Europa.


Semifinaler och Placeringsmatcher

Placeringsmatch:                   Tyskland vs. Nya Zeeland      52 - 7

Placeringsmatch:                   Sverige vs. Frankrike             24 - 14

Semifinal:                             Kanada vs. Japan                  38 - 35

Semifinal:                             USA vs. Mexiko                     55 - 0


Kommande matcher

Match om 7:e plats:               Frankrike vs. Nya Zeeland      4 juli     13.00 (US ET)

Match om 5:e plats:               Tyskland vs. Sverige              4 juli     16.00 (US ET)

Bronsmatch:                         Mexiko vs. Japan                   4 juli     19.00 (US ET)

Final:                                    USA vs. Kanada                     5 juli     13.00 (US ET)

Starters Sverige

Presenteras ca två timmar före matchstart.  

  

Skador

Ute:               WR     Filip Persson               Arm

Tveksam:       -

Trolig:            -


Live stream, Play-by-Play och Live stats finns på http://www.jwcfootball.com/


Kommentarer
Postat av: Jaaaa

Bara André Jenmert får spela så kan Sverige säkert vinna matchen men sen vet man inte med den skit coachen som Sverige har i Jan Jenmert så får väl André Jenmert spela!!



Heja Sverige o Go Fabian!!!

2009-07-04 @ 18:06:43
Postat av: Big dog

OK... förvirrat inlägg måste jag säga...



Anyway - när kommer starters?

2009-07-04 @ 20:48:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0