Sverige vs. Australien

Matchrapport: Sverige vs. Australien 34 - 0 (27 - 0), i Loughborough University, UK

  

Sverige vs. Australien

  

Sverige dominerade Australien från första spelet till det sista i 34 - 0 segern. Det Australienska laget var både fysiskt större och mer rutinerat än det svenska, de hade även ett veckolångt läger och en vinst mot Storbritannien i benen men ett hungrigt Sverige var för dagen två strån vassare.



  

Det svenska försvaret satte standarden direkt med den defensiva linjens Gustav Kierebinski och Olof Flemström som gick hårt åt den australienske QB:n, Krierebinski hade för dagen flera fina tacklingar och två sacks. Men det australienska försvaret ville inte vara sämre och FS Brad Bennett satte stopp för de svenska passningarna. När det australienska anfallet åter fick chansen knep Alexander Nilsson bollen framför den australienske receivern och tog den hela vägen ner för TD. Extrapoängen sattes av Kevin Kronov och ställningen var 7 - 0 tidigt i första kvarten. Kronov gjorde på efterföljande kickoff en pooch kick och Jesper Gregersson tog bollen och Australien var i brygga.


Sverige gick sedan över till ett mer springbetonat anfall där QB Marlon Ahlm och RB Nogor Jemide varvade att föra bollen framåt men på fjärde försöket nära australiensk redzone tog det stopp. Peder Jungstedt svarade med ytterligare en interception för Sverige och nästa drive var det Lamin Saho's tur att plocka en int.


Hermodsson kom in som QB i andra kvarten och visade sin styrka på marken, svenska försvaret fortsatte spela grymt och gav bollen tillbaka efter en 3 och ut, när han scramblade 38 yds för Sveriges andra TD för dagen. Efter extrapoängen stod det 14 - 0 till Sverige. Hermodsson fortsatte att vara produktiv på marken och till sin hjälp hade han en stabil Kim Taalbi. Nu började även passpelet att komma igång när Hermodsson nådde Anders Onselius, tyvärr blev dock TD:n bortdömd, men någon drive senare nådde han Christian Nielsen som satte upp ett 20 yds springspel där Nogor Jemide kunde snurra upp det australienska försvaret och springa in Sveriges tredje TD för dagen. Extrapoängen blev blockad och ställningen var 20 - 0.


Svenska försvaret fortsatte att dominera och den australienska QB:n fick det hett om öronen när Viktor Tunberg sackade honom åter igen. Hermodsson fortsatte att passa, Claes Lindskog fångade boll men även australienske LB Joe Lim som tog en interception. Men när Sverige sen fick chansen igen levererade Hermodsson först en fin 30 yd passning till Fredrik Isaksson för att senare leverera en 25 yardare till Christian Nielsen som efter en grym överspringning av den australienske safetyn kunde dyka in i endzone för 27 - 0 till svenskarna i halvtid.


Andra halvlek bjöd på en lite annorlunda anfall från Australien som började passa mer, växlade formationer mellan trips, spread och no backs. Detta fungerade bättre men inte tillräckligt för att hota den svenska nollan. Sverige luftade sin tredje QB för dagen när Sebastian Thuné kom in och visade även han att han kunde springa med bollen efter en fin 20 y rush. Passpelet stagnerade lite till en början och den andra svenska interceptionen kom som ett brev på posten då Lim plockade sin andra i matchen. Australiens anfall fungerade lite bättre men de kom inte närmare än en djup passning mot endzone som Jesper Gregersson kunde slå bort.


Thuné började leverera bollar i luften till Isaksson och Nielsen, Joakim Åhs förde fram bollen på marken innan Daniel Nässelqvist letade sig hela vägen ner till endzone för att kvickt få den återkallad pga en flagga. Men Nässelqvist fick en ny chans lite senare och Thuné levererade ett 12 y pass för svensk 34 - 0 ledning, ett spel som sattes upp med en snygg 30 y screen till Taalbi.


Det blev en lite hetsig avslutning på matchen och en australienare blev utvisad. Men Sverige kunde behålla sitt lugn och kunde mycket välförtjänt vinna.


Nu väntar Storbritannien på lördag och en vinst där ger Sverige turneringssegern.


Poänggörare:

Sverige:          Alexander Nilsson             34 yds Int (Kevin Kronov XP)          7 - 0

                      Anders Hermodsson          38 yds Run (Kevin Kronov XP)         14 - 0

                      Nogor Jemide                   20 yds Run (Kevin Kronov XP blkd)  20 - 0

                      Christian Nielsen               25 yds Pass (Kevin Kronov XP)        27 - 0

                      Daniel Nässelqvist            12 yds Pass (Kevin Kronov XP)        34 - 0


Australien:      -


Most Valuable Player:

Sverige:          Anders Hermodsson

Australien:      Joe Lim



Highlight film kommer inom kort på: saffmediablogg.blogg.se


Kommentarer
Postat av: Anonym

Kommer det någon HL film eller?

2009-07-24 @ 11:49:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0