Träning med Team USA.

Idag var nog den lyckligaste dagen för de 59 svenskar, spelare, stab och mediacrew, som fick trampa ner mot Walsh University Cavalieres träningsplan när Team Sverige skulle träna tillsammans och mot Team USA. Efter en halvitmmes pre-practice förberedelser var det dags att köra igång med träningen och första perioden, individuals. Ni får ursäkta om jag hoppar övriga dagen idag då alla varit så exalterade här :).


Lagen tränade tillsammans och det var de amerikanska coacherna som ledde övningarna och coachade både de svenska och amerikanska spelarna. De defensiva linjerna var jämnstora fysiskt, de svenska receivrarna längre men annars var amerikanerna storleken större.


Efter inledande individuals var det dags för inside run. Det svenska anfallet inledde lite nervöst och darrigt och amerikanarna var storleken större i både offensiven och defensiven. Stundens allvar gjorde att tidigare enkla reads, tekniker och progression var som bortblåsta. Men ju längre tiden gick kom svenska tigrarna fram och mot slutet spelade både de offensiva och defensiva lagdelarna riktigt bra, smällde på och gjorde spel. WR och DB:s körde one on one och jublet blev bedövande både från svenska och amerikanska led då Philip Persson tog en catch för TD.


Den amerikanske centern pekar ut vägen.


Efter detta var det dags för skelly och de defensiva backarna fick jobba lite. Då USA:s QB fick tid på sig hade de oftast kompletta passningar och gjorde några TD:s medans det svenska anfallet sakta men säkert jobbade upp sig och började faktiskt plocka yds på amerikanarna.


Höjdpunkten kom sedan då det var dags för team. Lagen hade kännt varandra på pulsen och det började vibrera lite allvar i luften. Det smällde bra från båda sidors försvari början men snart kom även anfallen igång. Ja, USA var storleken större, de kommer troligen gå mycket långt och t o m vinna om de spelar på lägsta nivå, men svenska laget visade upp ett förtroende, en instikt, en team spirit jag blev mycket imponerad av. Man kunde räkna till en handfull sacks, några fina rusher, mottagningar och tacklingar. Men när Damien Scannella tog emot Adree Jenmerts screen passning och tråcklade sig hela vägen ner till amerikansk End Zone nådde jublet inga gränser i det svenska lägret.


Efter en gemensam stretch och många glada miner från båda lagen avrundades träningen och alla var nöjda. Reflektionerna från de amerikanska spelarna var positiva och båda lägren kände att dagens träning var en av detta VM:s höjdpunkter.


Vi bygger broar, vi skapar gemenskap, vi lär, vi minns, vi lever!!!


Kommentarer
Postat av: Chefen

Måste varit hur kul som helst att träna med USA. Kul att läsa att respekten försvann mer och mer under passet. Ser bra ut inför framtiden.



Heja Sverige.



/Chefen



Ps. Ska inte Mediakillarna sova på natten? Bra jobbat!

2009-06-23 @ 10:20:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0