Game preview Sverige vs. Mexico

Game preview: Sverige vs. Mexiko, 27 juni kl 16.00 (US ET), Fawcett Stadium, USA

  

Sverige vs. Mexiko

  

Målsättningen har sedan det blev klart att Mexiko kommer att stå för motståndet i den första matchen varit solklart. Sverige kommer att behöva spela en av sina bästa matcher någonsin för att ta sig vidare till semifinal i detta historiska första J-VM lördagen 27 juni kl 22.00 svensk tid.



Sverige kvalade in till världsmästerskapet efter att de kom på andra plats i det J-EM som spelades förra året i Sevilla, där de fick se sig besegrade av Tyskland efter en rafflande final som slutade 9-6 i tysk favör. Sverige är för närvarande rankade sexa i världen på juniorsidan och möter tredjerankade Mexiko i kvartsfinal där rankningen har avgjort vem man möter. De övriga lagen som är med i mästerskapet är Kanada (1), USA (2), Japan (4), Tyskland (5), Frankrike (7) och Nya Zeeland (8).


Mexiko har en rad av bra placeringar med bland annat två vinster i den NFL Global World Junior Championship turnering som arrangerats tidigare år samma helg som Superbowl har spelats. Mexiko tog sig till detta VM-slutspel genom att besegra Panama med 26-0 och ta den sista platsen i den Pan-Amerikanska kvalgruppen.


Head coach Ernesto Alfaro Del Villar har mycket rutin i sin tränarstab med flera tidigare NFL Europaspelare som även tränat med NFL lag i det internationella utvecklingsprogrammet organisationen bedrev fram till 2008. De har till sin förfogan ett snabbt lag med många individuellt spelskickliga spelare där flertalet spelar på Collegenivå i Mexiko. Dock kan de te sig lite oorganiserade stundtals och även spela något odisciplinerat.


Sveriges head coach Jan Jenmert har sedan silvermedaljen förberett laget med ett antal läger på hemmaplan under vinter och vår. De sista förberedelserna skedde här i USA med ett veckolångt läger på Walsh University där bland annat ett träningspass med USA:s landslag stod på schemat. -"Det var ett led i förberedelserna inför Mexiko att få spela mot ett snabbt lag för att ta bort respekten för detta." Han fortsätter "Det känns som vi fått tid och möjlighet att förbereda oss på det sätt vi vill. Allt har gått planenligt och vi känner oss redo. Vi är färdiga för att möta Mexiko."


Det svenska laget har sett bra ut på träning och stämningen är mycket bra i truppen. Självförtroendet har arbetats upp till den nivå som behövs, spelboken fungerar bra och den fysiska statusen är mycket god. Trots ett veckolångt läger ställer Sverige upp med alla spelare friska inför matchen.


Anfallet kommer att ledas av quarterbacken Andreé Jenmert, running back Hampus Hellermark som har en stark offensiv linje framför sig och wide receivers Filip Person samt Sebastian Gauthier som förgyllt träningarna med fina mottagningar. Svenska springspelet har fungerat mycket bra under senaste veckan och kompletteras det med ett fungerande passningsspel ser det ljust ut för det svenska laget.


Försvarsmässigt leds den defensiva linjen av Elias Gröön, mittlåset för line backers består av Filip Jönsson och Henrik Örvell. Längst bak som safetys spelar Doctor Cassama och William James. Försvaret känns stabilt och spelade lysande redan i Sevilla förra året och släppte bara in 22 poäng då.

Preliminära starters Sverige

Offensiva:                                Defensiva:

OL      Elias Gröön                    DL      Claes Unestål

OL      Adriano Labbate            DL      Elias Gröön

OL      Lukas Klang                   DL      Joakim Öhrn

OL      Love Plass                     LB      Ludwig Bauer

OL      Sebastian Johansson     LB      Filip Jönsson

WR     Fabian Söderberg          LB      Henrik Örvell

WR     Damien Scannella          LB      Pontus Westman

WR     Filip Persson                  DB     Damien Scannella

WR     Sebastian Gauthier        DB     Doctor Cassama

RB      Hampus Hellermark        DB     William James

QB     Andreé Jenmert              DB     Ville Olsson


Kommentarer
Postat av: Mattias

Ska daimien verkligen starta båda som wr och db? Coolt!

2009-06-27 @ 09:52:31
Postat av: Mamma

May the force be with you today.

2009-06-27 @ 10:04:44
Postat av: Al Bundy

Elias Gröön dubblar ju på O-line och D-line, så då kan väl Damien dubbla som WR o DB

2009-06-27 @ 12:27:10
Postat av: Joy Giovanni

Förstår inte varför.. borde väl finnas några bättre dline? eller är jag ute och cyklar?

2009-06-27 @ 12:31:33
Postat av: hmm

Vilken tid blir det då? :) För jag har hittat stream kanalen

2009-06-27 @ 13:29:19
Postat av: jimmy

matchen börjar 22:00 svensk tid

2009-06-27 @ 15:55:49
Postat av: ??

vad e stream kanalen?? :O

2009-06-27 @ 16:47:05
Postat av: Anton

Här e streamen ;)



http://www.ezstream.com/broadcasts/index.cfm?fuseaction=usrbrd&broadcasterid=55993

2009-06-27 @ 20:37:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0