Fawcett Stadium

Idag var Sverige helt träningslediga så förutom möten och invigningsmiddagen på kvällen var spelarna fria för egna äventyr. Då passade SAFF Media på att bege sig ner till eminenta Fawcett Staduim för att reka vart vi ska sätta upp vår utrustning samt få en liten rundtur på denna historiska arena.

Pressboxen på arenan är helt nybyggd, detta är det första arrangemang som den används för, och består av tre våningar. Den tidigare pressboxen rymde 145 personer men den nya tar över 200. Första våningen sitter skrivande press i två etage och det finns fyra rum för vanlig radio och internetradiosändningar (här kommer även all härlig pressmat att serveras). Andra våningen sitter produktionsbolag, TV team, arenafunktionärer och där finns även alla VIP rum där IFAF, USA Football och sponsorer kommer att hänga. På taket är ytterligare en VIP area och det finns plats för fotografer och mer TV team. Det är på denna våning som vi kommer att filma från när vi är hemmalag. När vi är bortalag, som första matchen mot Mexiko, kommer vi stå högst upp på motsatta sidan.



Arenan tar 22 365 personer och här spelas varje år NFL Hall of Fame matchen och Ohios highschool final, men den står även som hemmaarena för tre Highschool lag och två college lag. Det är en av USA:s största Highschool arenor. Vi fick även en rundtur och gå in i de mytiska omklädningsrummen, beträda den heliga planen och se lokalen för presskonferenser. 


Efter detta blev det lite shopping på ett av de köpcentra som ligger mellan Universitetet och Fawcett Stadium. Det var glada gossar som strosade runt och inhandlade diverse attiraljer för fot, underdel, överdel och huvud. Ett skönt break i en annars hetsig vardag/natt här i mediarummet.


Det var dags för invigningsmiddag, eller välkomstmiddag om man nu så vill, ikväll och alla lag har nu anslutit till campus. Det kryllar av spelare och ledare överallt och det är en härlig mix av människor, tröjfärger och etnisitet.


 
Det var en mängd talare som hälsade lag och ledare välkomna, bland annat stadens borgmästare, en tidigare Notre Dame och Dallas Cowboys QB Bob Beldon. Huvudtalare var en annan legend, OT Anthony Muñoz, som efter sin collegetid i USC spelade 13 år för Cincinnati Bengals, medlem i Hall of Fame, deltog i 11 raka Pro Bowls, två Superbowls och blev uttagen i det All Star lag som NFL tog ut inför det 75 års jubileum de hade 1995 av alla spelare som spelat i NFL någonsin.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0