En flygande start

I två separata flygningar begav sig svenska juniorlandslaget med stab över Atlanten. Efter diverse problemställningar som resulterade i förseningar, försvunna bagage, missade flyg och extraövernattning i Atlanta för en del av SAFFs media crew och CDM landade till slut alla parter i ett kvalmigt Canton. En sen första natt som avslutades med snacks och pizza innan John Blund kom o strödde sömnpulver i ögonvrån.

Morgonen började tidigt då Furir Philbäck gjorde morgonronden redan vid 6:30 som följdes av Thai Chi innan det var dags för frukosten klockan 7:00. Walsh University ligger underbart beläget i norra Canton en knapp mil från Fawcett Stadium, även känt som Pro Football Hall of Fame Field, där JVM kommer att spelas. Campus har stora gröna ytor omgärdade av ståtliga faciliteter som hyser studentrum, matsal, kyrka, träning och hälsocenter, etc...

Organisationen har hitills varit lysande, det är två äldre herrar som alltid följer svenska laget och har golfbilar som de kör runt med och fixar det mesta men frågar efter. I head quarter finns alltid ca 10 personer som ställer upp och ser till att allt flyter på. Två trainers finns alltid till hands under träningar och läkare besöker träningarna för att kolla att allt står bra till. Ca 2000 frivilliga kommer under läger och turnering ha varit med och hjälp till.

Två tuffa träningar har idag genomförts med full fart för att bli av med jetlag, samt att vänja sig med värme och luftfuktighet. Det var närmare 30 grader och värmen är slående när man kommer ut från de AC kylda byggnaderna och luftfuktigheten är över 90%. Trots att det var molnigt under dagen tar solen och solskyddsfaktor är att rekomndera vilket några fick erfara. Men vädret kan slå om snabbt och under kvällen kom ett regnoväder med blixtar och åska och drog förbi.



Idag är det ju midsommar, något som inte firas här i USA, och efter träningar och middag firade det svenska laget detta lite provisoriskt i en av skolans baskethallar.

Den lokala pressen följer arrangemanget noga, mer om det kan du läsa här, och idag var även pressen från Akron här och gjorde intervjuer med Andree Jenmert och Adam Endler.

Kommentarer
Postat av: Fredrik Eriksson

Welcome to Ohio!



Bodde där ett år som utbytesstudent efter att jag drog igång FORSHAGA Crusaders. Spelade rundboll utanför Cleveland på High School och kommer väl ihåg värmen och fuktigheten.



Lycka till grabbar! Make Sweden proud!

2009-06-21 @ 06:45:18
URL: http://www.fxtn.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0