Matchrapport: Sverige vs. Storbritannien 7 – 31

Matchrapport: Sverige vs. Storbritannien 7 - 31, Loughborough University, UK

  

Sverige vs. Storbritannien

  

Sveriges fina spel mot Australien var som bortblåst i början av matchen, ett något spänt spel kunde varken anfalls eller försvarsmässigt stå upp mot ett tänt och aggressivt Storbritannien som stundtals spelade ut det svenska laget.



Britterna började direkt med ett långpass från Fred Boyle till Rod Bradley som lätt plockade ner den och sprintade iväg 50 yds ner till svensk 15:e yd linje innan svenskarna kunde stoppa honom. Men det svenska försvaret med defensive linjespelaren Olof Flemström i spetsen kunde dock hålla britterna till ett field goal försök som Pete Rodgers missade. Svenska anfallet skulle sedan försöka röra bollen men QB Anders Hermodsson kastade en interception och britterna fick tillbaka bollen.

Britterna tog sedan till marken för att röra sig framåt främst av RB Jermaine Allen och tog sig ner till svensk 12 yd linje innan Bradley återigen kunde fånga bollen, denna gång för en TD. Dock missade Rogers extrapoängen och ställningen var 6 - 0 när första kvarten gick mot sitt slut. Det brittiska försvaret spelade tufft och aggressivt, några gånger över gränsen vilket resulterade i flaggor men de kunde ändå röra sig ner mot svensk endzone och med 15 yds kvar kunde Allen springa in en TD. De gick då för en tvåpoängare som det svenska försvaret missade.


Sverige fick inte igång sitt anfall trots att Sebastian Thuné kom in som QB utan fick punta. Nästa drive fortsatte britterna sitt tunga springspel och avslutade driven med en QB sneak på tredje och kort som rann igenom hela 12 yds, för deras tredje TD för dagen, av Boyle. Kicker Rodgers hade inte en av sina bästa dagar men satte extrapoänget och ställningen var 19 - 0.


Svenska anfallet började sedan producera och efter en lång drive med nyckelspel, då bl a Simon Almgren tog en fin passning från Thuné, kunde Amat Jobe fånga bollen då den gick mellan händerna på ett par brittiska försvarare för en 25 yd TD. Kevin Kronov satte extrapoängen och ställningen var 19 - 7. Men britterna svarade snabbt och åter igen var det kombinationen Boyle-Bradley som stod för finliret då Bradley fångade en boll och löpte 50 yds ner till svensk endzone med mindre än två minuter kvar av halvleken. Sverige chansade djupt men lyckades inte ta sig ner och scora.


Sverige spelade upp sig under andra halvlek och visade ändå tendenser av det fina spelet man hade mot Australien. Nogor Jemide presenterade sig och hade ett 30 yd springspel, Fredrik Eklund gjorde en 15 yd reverse, Thuné och Jemide fortsatte att föra laget framåt ända till första yd linjen men där tog det stopp på fjärde försöket. Försvaret tvingade sen britterna till att punta, men Rogers fick ner den till svenska 2:a yd linjen. Bollen bytte sedan ägare ett par gången innan brittiska anfallet slutligen fick ner bollen i field goal range och provade på en spark från 39 yds som Rogers missade.


Dock skulle det inte dröja så länge innan man fick chansen för ytterligare ett field goal, denna gång missade britternas holder Boyle att få kontroll över bollen till en början men lyckades ändå sprinta iväg från det svenska försvaret för ytterligare en TD. Ställningen var nu 31 - 7 och för att vinna turneringen var man tvungna att konvertera en tvåpoängare. Men svenskarna repade mot och stoppade försöket.


I ett sista försök gick sedan Sverige för det djupa passet och jämna till siffrorna, men det ville sig inte för Sverige idag utan istället kunde britterna ta tillbaka bollen och de fick en chans att ta hem turneringen i matchens sista drive. Då klev Marlon Ahlm in i handlingen från safety positionen och plockade ner en interception för att fastställa slutresultatet till 31 - 7.


Sverige förlorade matchen men vann ändå turneringen Tri-nation. Nu väntar spel i Superserien innan det i höst är dags för årets sista Landskamp, den årliga finnkampen som detta år spelas i Stockholm.



Poänggörare:

Sverige:              Amat Jobe          25 yd pass (Kevin Kronov XP)              7 - 19


Storbritannien:     Rod Bradley        8 yd pass (Pete Rogers XP miss)          0 - 6

                          Jermaine Allen    15 yd run (2 point failed)                     0 - 12

                          Fred Boyle          12 yd run (Pete Rogers XP)                  0 - 19

                          Rod Bradley        50 yd pass (Pete Rogers XP miss)        7 - 25

                          Fred Boyle          12 yd run (2 point failed)                     7 - 31



Most Valuable Player:

Sverige:          Olof Flemström

Australien:      Fred Boyle



Kommentarer
Postat av: Highlight

Kommer det någon highlightfilm?

2009-07-29 @ 12:38:38
Postat av: gäst

BLir det någon highlights film ?

2009-07-30 @ 20:13:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0